Laatste nieuws

De hitte al weer verdreven, de kruitdampen opgetrokken

  • 19-6-2022

Wat een verschil in temperatuur al weer. Vanmorgen zag er nat en koud uit. Gisteren bijna tropisch warm op sommige momenten en in het zuiden van het land was het zelfs rond koffietijd in de ochtend al boven de 30 graden zo werd mij verteld door vakantie vierende familieleden in Limburg.

De vlucht van gisteren was ook een bijzondere wat mij betreft. Hier uiteindelijk wel tevreden ook al had ik mij er toch iets anders bij voorgesteld qua verloop. Gelukkig alles weer op appèl, vanmorgen om 8.30 uur de laatste doffer binnengelaten. Tel daar bij dat mijn eerste duif ook nog eens dik tien minuten los ligt in de club en zich tevens weet te classeren als 10e in de afdeling tegen 10.500 duiven dan moet ik maar niet gaan mopperen.

De jonge duiven zijn toch wel even van de mik geweest. Althans ze hebben slechte mest geproduceerd en enkelen meenden te moeten braken. Wat dan wel weer opviel is dat er nooit één "dik" heeft gezeten en dat ze ook telkens naar de voerbak gingen om te eten. Heb lichter gevoerd en in wat kleinere porties. Tevens Belgamco door het drinkwater gedaan, die kuur is nu achter de rug gelukkig.

Wat ook opvalt is dat ze in de hand nog vrijwel onverandert mooi zijn. Ik had wat "slappe hap" verwacht maar niks van dat alles. Geen idee onder welke noemer ik zoiets moet scharen maar hopelijk kunnen ze nu langzaam aan de draad weer oppakken. Een weekje niet los gehad dus daar begin ik morgen maar weer mee.

Terug