Laatste nieuws

Matchday, gelost om 7.00 uur in Marche en Famenne. Matig verloop!

  • 18-6-2022

Een mooie vroege lossing, alhoewel had wat mij betreft nog wel een half uur eerder gemogen ook maar dat zal niet gekund hebben. Weet ook niet hoe laat ze zijn gearriveerd op de lossingsplaats want ook daar is natuurlijk rekening mee te houden.

In ieder geval een mooie vroege lossing. Wind bij lossing is zeer matig zuid en verderop richting thuishaven noord west. De temperatuur in het zuiden zal zeer snel fors oplopen naar tropische waarden. Bij thuiskomst zal dat wat minder heftig zijn zo is de verwachting.

Gisteravond al de nodige stress bij enkele overnachtspelers. De verwachting was dat er nog wel duiven door zouden kunnen komen. Heb het met verbazing aangehoord, was wat mij betreft uitgesloten en zo is het uiteindelijk ook gegaan. Nu gebied de eerlijkheid mij wel te zeggen dat met een beetje mazzel er in de polder nog wel een duif had kunnen vallen. Nu kijkend naar de meldingen dan mogen we vaststellen dat het allemaal niet erg meevalt en de duiven tot nog toe maar langzaam doorkomen. Zal in de loop van de morgen wel los gaan lijkt mij.

Voor vandaag ook geen prettig gevoel bij de vlucht. Kan absoluut 100% meevallen, wat dat betreft zullen ze meer aan kunnen dan de overnachters dit keer verwacht ik. Verwachte aankomsttijden ergens tussen 11.15 uur en 11.45 uur denk ik. Ik laat mij graag verrassen vandaag dus misschien wordt het nog wel een stukje eerder.

Wat ik wel verwacht is dat de aankomsten erg mooi zullen zijn. Geniet er van, het duurt maar liefst een volle week voordat we er opnieuw van mogen genieten.

Genieten van de aankomsten konden we wel degelijk. Enkele zaten wel zo allemachtig hoog dat ik met mijn mond open van verbazing de duikvlucht heb mogen aanschouwen, schitterend!

Het is 10.53 uur als plots een duif op de antenne duikt. Het is de NL20-713 "Magic Girl" uit zoon Olympic Amador x Marit (uit First One x Euro Finette) die met een snelheid van 1.345 mpm naar huis is geraast. De aankomst was bijzonder mooi zo werd mij verteld door Henrie.

Maar hoe hopeloos is het vervolg, kijk daar kan ik nu echt niet van genieten en eigenlijk wel een beetje pislink om worden ook. Maar liefst een kwartier wachten op nummer twee, of ware het een overnachtvlucht bij wijze van spreken. Nee niet mijn ding zo en dan mag je wel een mooie vroege duif in de afdeling hebben het is niet waar ik blij van word. Kan er lang bij stilstaan maar het is niet wat ik leuk vind aan het vliegen met postduiven.

Kijkend naar de meldingen mag ik heus niet klagen over de aankomsttijden dat wil ik nog wel gezegd hebben. 

Wat mij betreft een vlucht die we beter niet hadden kunnen laten doorgaan. Het is de plotselinge weersomslag die voor de onregelmatige aankomsten heeft gezorgd. De twijfel van gisteren bij het inkorven om ze wel of niet allemaal in te korven is toch niet helemaal onterecht geweest zo is mijn conclusie nu.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen!

Uitslag vereniging tegen 298 duiven:

1,6,11,26,28,32,34,35 enzovoort met totaal 13 van de 18 duiven in de uitslag.

Al met al redelijk tevreden.

 

 

Terug