Laatste nieuws

Duiven op reis naar Marche en Famenne

  • 17-6-2022

Na vanmiddag behoorlijk in dubio te hebben gestaan welke duiven op reis te sturen uiteindelijk toch maar besloten om 18 stuks in te korven voor de vierde midfondvlucht van dit jaar vanaf het Belgische Marche en Famenne, afstand 315 kilometer naar mijn hokken hier in Donkerbroek.

Aanvankelijk ook nog even met de gedachte gespeeld om de helft van de duivinnen thuis te houden maar dat zou gelijk betekenen dat ze volgende week zo "gek" als een cent zouden zijn en allemaal aan gaan lopen. Dat moet ik natuurlijk ook niet hebben. Kortom uiteindelijk 3 doffers en 2 duivinnen thuisgehouden en de rest "gewoon" mee.

De drie aangewezen duiven was puzzel twee van vanmiddag. Kon voor mezelf niet goed beredeneren hoe en wat en dus voor de eenvoudige weg gekozen door dezelfde drie dan vorige week maar weer bovenaan te zetten. Betekent dat de NL20-798 "Ireen" 1e getekende is en de NL20-739 "Miss Pipa" als tweede getekende en NL20-740 "Nestzuster Miss Pipa" maakt het drietal compleet. Weet echt niet of ik daarin de juiste keus heb gemaakt.

Vanwaar de twijfel.......ik verwacht een totaal andere vlucht morgen dan de voorgaande weken. Ook totaal andere duiven eigenlijk. Ik hoop dat ik het mis heb maar een goed gevoel over het te verwachten verloop van de vlucht morgen heb ik op voorhand nog niet zo zeer eigenlijk. Ik vind het namelijk geen (duiven) weer!

Overigens wat vond ik ze thuis bij het inkorven top top!! Nou van dat dubbel top was in het clubgebouw niet veel meer over, bijzonder vreemd fenomeen vind ik zoiets. Hoe is het toch mogelijk dat duiven in een dik half uur thuis zo teruglopen in de mand. Er wakker van liggen zal ik overigens niet doen, want de ervaring leert dat het totaal niets zegt over een eventueel verloop van de vlucht.

In de club door 15 leden totaal 298 duiven ingekorfd.

Maar toch maar vlug terug!

Terug