Laatste nieuws

Noodstroom......

  • 13-6-2022

Noodstroom

Vandaag de accu aangeschaft ten behoeve van een stukje noodstroom voorziening van mijn Unikon klok. Op de foto bij dit stukje tekst is te zien dat ik op de accu een paar klemmen heb gezet welke aangesloten zijn met een originele Unikon stekker. Nu weet ik dus ook waarom het Unikon onderbakje twee ingangen heeft voor de stroom. In de ene kan de adapter welke aangesloten is op 220 volt stopcontact en op de andere kan gelijktijdig de stekker welke via de accuklemmen is aangesloten op de accu. 

En het mooie is het werkt perfekt. Zodra ik de 220 volt aansluiting uitschakel neemt de accu het over. Je ziet er niks van en je merkt er ook niks van. Gelukkig heb ik geen versterkers tussen de antennes dus mijn kleine (motor) accu kan normaal gesproken een vol seizoen mee zonder dat hij aan de oplader hoeft.

Nanne Wolff

Vanmorgen weer het periodieke ritje gemaakt naar Wezep en dierenarts Nanne Wolff bezocht. Wat mij in het seizoen bijna nooit lukt is vandaag toch uitgekomen. Op alle 14 duiven die ik bij mij had zat geen spatje geel. Luchtwegen waren goed dus we kunnen weer door. Over drie weken, nog voor de eerste jonge duivenvluchten dus, maar weer een bezoekje gepland.

Coli

De jonge duiven mogen dan wel geen geel en ook geen luchtweg problemen hebben, ze zitten wel tegen de coli aan. Deze week maar even rustig aan met het volkje zodat ze weer kunnen opknappen. Gelukkig zijn ze inmiddels al enkele keren in de mand geweest en trainden ze bij huis ook uitstekend dus ik verwacht dat ze het binnenkort weer snel zullen oppakken. Helemaal omdat zoals het er nu naar uitziet ook geen extreem zieke duiven tussen zitten. Sterker nog ze vreten nog volop en allemaal! Maar de mest is bij sommigen een stuk minder dan voorheen en ik heb tot nog toe twee duiven gezien die gisteren gebraakt hebben. Betekent dus dat ze niet helemaal topfit zijn.

Komende weekend

Ja en dan nu vind ik het uitermate jammer dat we op donderdag moeten inkorven voor een midfondvlucht. Het kan niet anders maar het kon vrijdag wel eens extreem warm worden in die luxe bus waarin ze vervoerd worden. En dan ook nog eens enorme warmte op de zaterdag.........kon wel eens leuk worden!

Ombudsman

Gisteren vertelde ik onze secretaris het lijkt bijna wel dat ik een soort ombudsman ben in het weekend. Wat een reacties en wat een vragen. Dat loopt mooi op naar een stuk of 30. Gelukkig ook enkele waarin felicitaties richting mijn adres gaan maar er zitten er ook genoeg bij die hebben vragen over de verzorging en dat soort dingen. Meestal natuurlijk ook nog bij mensen waar het niet zo loopt als ze graag zouden willen. Hier en daar al wel wat mensen kunnen helpen en dat voelt dan ook wel weer goed!

Terug