Laatste nieuws

Matchday, duiven gelost om 9.00 uur, wat zaten ze hoog!

  • 11-6-2022

Wat waren we toch ontzettend verwend de afgelopen 7 weken realiseer ik mij nu. Het is volgens mij nog niet voorgekomen dat er rond dit tijdstip nog geen lossingsvooruitzicht was. Maar goed gisteren konden we het reeds zien aankomen.

Laaghangende bewolking en mist maken een lossing tot nog toe niet mogelijk. Nader bericht rond 8 uur. Zou mij niet eens verbazen als we tot de middag moeten wachten. We gaan het zien, wachten maar rustig af.

In ieder geval zijn de hokken weer proper, gekrabt en gezogen. Altijd prettig om in te wezen zo.

Inmiddels is bekend dat de duiven worden gelost om 9.00 uur. De wind zal nog een tijdje zuidwest zijn en al spoedig draaien richting west. Snelheden konden wel eens hoog zijn. 

Verwachte aankomsttijd houd ik maar ruim aan tussen 11.15 uur en 11.45 uur.

Hoge snelheden wil nog wel een lastig zijn met binnenlopen. Maar beste mensen geniet vandaag van de aankomsten. De luchten zijn prachtig mooi dus we mogen mooie aankomsten verwachten vandaag.

Allemachtig wat waren sommige aankomsten prachtig om te zien, enkelen kwamen als stipjes zo hoog, naar beneden suizen.

Mijn eerste komt over het huis en maakt nog een rondje met de tweede duif van de buren. Gelukkig is het één rondje en knalt hij daarna gelijk op de klep. Het is mijn jaarling weduwnaar NL21-053 uit Brenda rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp die om 11.33 uur aftikt. Snelheid bedraagt 1.492 mpm.  Vervolgens is het een minuutje wachten op de volgende waarna ze behoorlijk vlotjes achter elkaar vallen. Als vierde duif om 11.35 uur mijn aangewezen duif NL20-798 "Ireen" enkele seconden later ook nog gevolgd door de 2e en 3e getekende.

De overwinning op deze vlucht gaat naar de buren Dolf & Henrie. Een prachtige vroege duif ook in de afdeling. Gefeliciteerd mannen!

Uitslag in de vereniging tegen 276 duiven:

6,11,12,15,20,21,24,26,27 enzovoort met totaal 15 van de 20 op de uitslag.

In Samenspel E1 zelfs nog een paar duiven meer op de uitslag te weten 17 van de 20. Wat dat betreft natuurlijk dik tevreden.

Kortom niet volledig tevreden, de eerste duif had een minuutje eerder gemoeten maar ze kwamen verder goed en fit af en dat is wel prettig. Wat ook prettig is het klepje kon spoedig dicht.

Terug