Laatste nieuws

Duiven onderweg naar Heusden-Zolder

  • 10-6-2022

Vanavond 20 stuks ingekorfd voor de vijfde vitesse vlucht van dit seizoen. Op het programma staat dit maal het Belgische Heusden-Zolder. Afstand tot de hokken hier in Donkerbroek rond de 229 kilometer.

12 duivinnen en 8 doffers moeten maar proberen zo snel als ze kunnen morgen weer naar huis toe te vliegen. Ze stonden er op zich wel goed op dus ik moet maar vertrouwen op een goede afloop.

Of het morgen mogelijk is om op tijd te lossen waag ik nog te betwijfelen. Hardnekkige bewolking kon wel eens spelbreker worden. De wind tussen zuid west en west zal de duiven helpen om in ieder geval snel richting het hoge noorden te vliegen.

De drie aangewezen duiven toch maar weer alle drie meisjes. Eerste getekende NL20-798 "Ireen", tweede getekende NL20-739 "Miss Pipa" en derde getekende NL20-740 "Nestzuster Miss Pipa". Hopelijk weten twee van de drie op tijd de puntjes veilig te stellen morgen.

In de vereniging door 19 leden 276 duiven ingekorfd. Het aantal daal wat mij betreft schrikbarend snel, komt natuurlijk deels door het feit dat we twee vluchten hebben morgen. Maar als we die bij elkaar optellen stopt de teller op 400 duiven.

Enig minpuntje van de dag, het vluchtnummer van Heusden-Zolder in de klok is nummer 13...........en daar word ik niet vrolijk van!

Terug