Laatste nieuws

Les 3 voor de jonge duiven vanaf Boyl

  • 9-6-2022

Mooi weer vandaag, bijna Hollandse luchten zelfs. Vanmorgen eerst de oude duiven naar buiten gehad en vervolgens de jongen voor een dik uur.

Na ze binnengeroepen te hebben maar besloten om de jongen een stukje weg te brengen. We moeten per slot van rekening toch door met het jonge spul. 

Voor de derde keer de mand in en nu richting Boyl gereden. Afstandje van rond de 10 tot 11 kilometer door de lucht. Om 10.55 uur de duiven gelost nadat ze een klein kwartier hadden gestaan. Bij thuiskomst nog geen duiven te zien en ik moest wachten tot 11.30 uur toen de koppel hoog aan kwam zetten. Een paar keer rond het huis en ze vielen waarachtig allemaal op de plank en op het dak van het hok. Binnen luttele seconden zat de meute in het hok.

Morgen gelijk maar proberen les 4 er achteraan te doen. Zal wederom naar Boyl rijden in de hoop dat ze nog wat rapper naar huis komen. Volgende week op naar Frederiksoord en dan zit ik eigenlijk al op mijn eindstation. Mogelijk nog één stapje richting Havelte maar verder ga ik zeker niet.

Nog een kleine twee weken en dan ga ik stoppen met verduisteren. Ze zijn eigenlijk allemaal al mooi strak dus zou ik wat dat betreft ook nu wel kunnen stoppen. Mogelijk dat de tweede gespeende groep nog baat heeft bij een paar weekjes langer dus toch maar tot tenminste de langste dag verduisteren.

Vanvond uiteraard geen duiven ingekorfd voor Sens. In de club slechts 118 duiven afkomstig van 11 leden. Het lijkt wel of het steeds minder wordt met de dagfond. Toch wel jammer voor degene die zich daar op toeleggen en zeker ook voor degene die deze tak van sport juist leuk vinden.

Morgen inkorven voor de vijfde vitessevlucht vanaf Heusden-Zolder. Zoals het nu lijkt zullen er 20 stuks op reis gestuurd worden.

Terug