Laatste nieuws

Dat had zomaar anders kunnen aflopen

  • 5-6-2022

De foto bij dit stukje tekst laat het teletekst plaatje zien van de afgelopen vlucht vanaf Arlon. Ik ben ontzettend blij met de mooie 5e plaats in dit rijtje. Vooral gezien het feit dat de duiven toch af te rekenen hadden met een pittige noord oosten wind welke niet bepaald in het voordeel is voor de hoek waarin wij wonen.

Maar hoe anders had het kunnen gaan.......een kleine drie kwartier na mijn eerste duif stond ik even bij de buren te kijken en kwam daar nog een duif binnen van de vlucht. We moesten beiden nog een paar hebben op dat moment. Nu weet ik natuurlijk vanuit het verleden dat de klok van Dolf & Henrie een mooie harde "piep" geeft wanneer er een duif geklokt wordt.

Hij is niet geklokt zeiden zowel Dolf als ik bijna in koor. Dolf kijken en blijkt dat de klok op zwart staat. Oftewel geen stroom. Snel kijken in de meterkast maar daar stond alles goed. Oftewel een algehele stroom uitval.

Ik naar huis en inderdaad ook op nummer 53 geen stroom. Al met al zijn we het stroom een dik uur kwijt geweest volgens mij. Nu niet zo erg maar het had ook niet drie kwartier eerder gemoeten want dan had ik het plaatje bij deze tekst wel kunnen plaatsen maar zou mijn naam op zeker er niet tussen hebben gestaan.

Moraal van dit verhaal........toch maar op zoek naar een kleine noodstroom voorziening de komende week!

Terug