Laatste nieuws

Duiven onderweg naar Arlon, jongen hebben les twee gehad

  • 2-6-2022

Vanavond 17 strijders ingekorfd voor de derde midfond vlucht van dit seizoen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat ze wederom naar Chimay toe gingen maar er is gekozen voor een andere losplaats te weten Arlon. Afstand voor mijn duiven bijna 373 kilometer.

Totaal 10 duivinnen en 7 doffers mogen proberen de eer voor mij hoog te houden. En ik moet eerlijk zijn ze vielen mij allesbehalve mee vanavond toen ik ze inkorfde. Gelukkig weet ik uit ervaring dat het geen "biet" zegt over eventuele resultaten op de vluchtdag oftewel maar rustig afwachten.

De getekende duiven zijn de NL20-797 "Second Dennis" en de NL21-205 Zoon Brenda van Hans & Evert Jan Eijerkamp. De derde getekende tenslotte is de NL20-740 "Nestzuster Miss Pipa".

Helaas moest mijn vaste aangewezen duif NL20-798 "Ireen" morgen haar tweede ei leggen dus maar besloten om haar een weekje thuis te houden. Wellicht dat ik haar zaterdag nog aan een trainingsvlucht onderwerp. Maar even zien hoe de omstandigheden zijn.

In de vereniging door 16 leden totaal 337 duiven op reis gestuurd.

Komende zaterdag maar vlug terug.

Jonge duiven

Vanmorgen nog met de jonge duiven voor de tweede keer op pad geweest. Nu ook wederom naar Makkinga, afstand maar liefst 3 kilometer!! Maar goed een paar minuten na mijn thuiskomst was daar ook de koppel reeds weer present. Op naar les drie die zal vanaf Boyl zijn, afstand rond de 10 kilometer door de lucht.

Terug