Laatste nieuws

Matchday, duiven in Weert gelost om 7.15 uur

  • 28-5-2022

Prachtig blauwe lucht toen ik vanmorgen om 6.30 uur richting de hokken ging om de duiven te verzorgen en de hokken uit te zuigen. Wel koud (of fris). De thermometer gaf bij mij 8,5 graden aan. Geen idee hoe betrouwbaar dat meetinstrument is overigens. Maar het zal wel ongeveer kloppen.

De foto bij dit stukje tekst laat een behoorlijk blauwe lucht zien in ieder geval. Hoe anders was dat een dik uur later, toen regen en een bewolkte lucht. Buienradar geeft aan dat het voorlopig in het hele land verder droog blijft. 

Ook in Weert was het vanmorgen prima weer zo laat onderstaande foto zien.

Foto geplaatst met toestemming afdeling Friesland '96 Betreft foto van facebook.

Terwijl ik de hokken aan het schoonmaken was zijn de duiven reeds gelost in Weert. Wat een mooie vroege lossing om 7.15 uur. Ik hou daar wel van. Komt ook mooi overeen met mijn ochtendtrainingen hier, de duivinnen worden dan meestal rond 7.10 uur naar buiten gelaten.

Er vanuit gaande dat het droog blijft, rekening houdend met een matige noord westen wind in kracht toenemend, verwacht ik de eerste duiven ergens tussen 9.50 uur en 10.10 uur. 

Ze worden in een lekker warm hok verwelkomt vandaag, de vloerverwarming is reeds aan gezet en zal ik een uurtje na thuiskomst weer uit doen. Even de kou uit de kop en het lichaam. Kan geen kwaad mits je het maar niet overdrijft.

Overigens ben ik zeer benieuwd naar hoe mijn twee jaarling doffertjes de "205" en de "207" het er vandaag vanaf zullen brengen. Waren qua gedrag totaal anders dan alle voorgaande weken. Zal wel zoiets zijn als de dood of de gladiolen!

Beste mensen, geniet van uw duiven vandaag en geniet vooral van de aankomsten. Het allermooiste wat er is in onze duivensport het thuis zien komen van onze gevleugelde vrienden vanaf een vlucht! 

Wat een doel! Wat een gang! Prachtige aankomsten vandaag van de duiven. Het is 9.45 uur als daar vanuit de goede hoek mijn NL20-798 "Ireen" tevens 1e getekende aan komt. In één glijvlucht op de antenne en geklokt. Snelheid 1.335 mpm. Nog geen 20 seconden later gevolgd door haar partner de NL21-205 rechtstreeks Eijerkamp (zie hierboven voor opmerking over deze duif). Vervolgens duurt het heel even en komt de trein bijzonder mooi op gang.

Uitslag De Griffioen tegen 383 duiven:

1,2,4,5,6,9,11,18,20,25,32,35,36 enzovoort met totaal 19 van de 20 duiven op de uitslag.

Kortom prima uitslag voor vandaag met het goud en zilver in de vereniging. In de afdeling tegen ruim 10.000 duiven begin ik vandaag met een 5e en 8e plaats.

Op de fond geen duiven mee maar daar de overwinning voor Jan & Symen Timmermans en het zilver voor mijn vrienden één huis verderop. Gefeliciteerd Dolf & Henrie met de mooie TT notering en uiteraard ook Jan & Symen gefeliciteerd met de overwinning en tevens dus een TT notering.

Terug