Laatste nieuws

Wederom onderweg naar Weert

  • 27-5-2022

Vanavond exact 20 duiven ingekorfd voor de vitessevlucht vanaf het Noord Limburgse Weert. Afstand tot de hokken hier in Donkerbroek bijna 201 kilometer in rechte lijn wel te verstaan!

12 duivinnen en 8 doffers moeten morgen maar proberen de eer voor mij hoog te houden. Afgelopen week flink aan de gang geweest met de dames en heren dus aan inzet kan het zeker niet liggen morgen. Maar of het zich morgen laat uitbetalen is nog maar zeer de vraag. Garantie ook nu tot aan de deur en vooral niet verder.

De aangewezen duiven zijn NL20-798 "Ireen", NL20-740 "Nestzuster Miss Pipa" en de NL20-797 "Second Dennis. Twee duivinnen en een doffer dit keer. Hopelijk komen er in ieder geval twee van op tijd zodat de aangewezen puntjes binnengeroeid worden.

Ja en daar waar we nog steeds met het grote onopgeloste raadsel zitten van de vorige vlucht vanuit Chimay, werd ook vandaag al weer gespeculeerd over de te vliegen lijn van de duiven vanuit Weert.

Ik denk dat ze vanuit Weert eerst richting Breda gaan en dan vervolgens Zuid-Holland aantippen om nog net onder de Amsterdam Arena door te vliegen richting de polder waar ze eerst de duiven in Zwartsluis en Vollenhove naar huis brengen om vervolgens nog enkele in Steenwijk achter te laten om tot slot richting Donkerbroek te vliegen. Waarom geen idee maar zo zal het wel ongeveer gaan morgen. En vervolgens krijgen we volgende week enkele meldingen van opgevangen duiven vanuit Ter Apel, Appingedam en Delfzijl. Duivensport blijft een bijzonder fenomeen!

Morgen maar vlug terug!

Terug