Laatste nieuws

Wederom op reis naar Chimay

  • 19-5-2022

Vanavond 20 duiven ingekorfd voor de tweede midfondvlucht van dit seizoen. Wederom staat Chimay op het menu, ze kennen de weg naar huis zullen we maar denken!

Dit keer 12 duivinnen en 8 doffers die voor mij mogen proberen zo rap als mogelijk naar huis te vliegen. Inmiddels zijn er 6 stuks die hun chipring hebben mogen inleveren. Ik verwijder de duiven nu nog niet maar er wordt tijdens het oude duivenseizoen niet meer mee gevlogen. Betreft allemaal duiven van 2020 die slechts 1 of zelfs helemaal geen prijs hebben gevlogen tot nog toe. Ook vorig jaar als jaarling konden deze geen potten breken dus vandaar dat het nu klaar is voor deze heren en dame.

De drie aangewezen duiven zijn de NL20-798 "Ireen", de NL21-208 "Bonte Eijerkamp" en de NL20-797 "Second Dennis". Alle drie duiven die het tot nog toe goed gedaan hebben.

Inmiddels drie duiven die hun eerste pen gestoten hebben. De andere zeventien duiven staan nog steeds op een volle vleugel. Dat mag van mij zo langzamerhand wel gaan pennenstoten trouwens, fond vlieg ik immers toch niet en zolang het nog tegen dat stoten aan zit dan hebben ze er alleen maar last van is mijn indruk.

Overigens stonden de duiven er prima op. Ook de eetlust was behoorlijk goed en de mest is om door een ringetje te halen. De training zie ik niet heel veel van maar lijkt mij redelijk tot goed te gaan. Alhoewel dat zeker nog wel een behoorlijk stuk beter kan. En daar komt bij dat ze slechts drie trainingen gehad hebben deze week. Deze week nog wel een lapvluchtje van 23 kilometer gedaan maar dat zet geen zoden aan de dijk natuurlijk als het om trainingsarbeid gaat. Wel als het gaat om motivatie en de drive om binnen te geraken. En dat gaat als de brandweer kan ik wel zeggen, ongelooflijk zoveel doel als er op de beestjes zit bij thuiskomst.

Bij de duivinnen inmiddels twee koppeltjes die elkaar wel aardig vinden. Ik hou ze het grootste deel van de dag uit elkaar maar aan de andere kant heb ik er ook heel goede ervaring mee als het gaat om presteren. Dus ben benieuwd of ik er zaterdag iets van terug zie.

In de vereniging door 21 leden totaal 506 duiven ingekorfd.

Zaterdag maar vlug terug!

Terug