Laatste nieuws

Chimay gelost om 7.45 uur

  • 14-5-2022

Dat is nog eens mooi werk. Gisteren viel al te lezen op social media dat de afdeling verwacht te kunnen lossen tussen 7.30 uur en 8.00 uur. En als je dan een dag later om 7.45 uur lost betekent dat volgens mij dat de omstandigheden uitstekend en vooral stabiel zijn.

Ik hou daar wel van, een vroege lossing. Vele malen liever dan de lossingen zo rond of zelfs na de middag. Duiven hebben nu alle tijd van thuiskomen en dat voelt wat mij betreft altijd goed.

Het weer hier ter plaatse lijkt ook wel goed. Vanmorgen om 7.00 uur weer beter dan een kleine drie kwartier later maar inmiddels komt de zon er ook al weer volledig door dus dat komt wel goed. De wind is nog wel zeer matig volgens mij. Kan momenteel niet waarnemen uit welke hoek hij waait. Volgens de berichtgeving moet het zuidwest tot west zijn. Overigens het vlaggetje bij de buren op het tuinhuis wappert niet en dat betekent dus dat het windstil is momenteel.

Heb je er een beetje vertrouwen in Henk? Die vraag kreeg ik gisteren twee keer gesteld. Ja natuurlijk heb ik er vertrouwen in anders korf ik niet (meer) in. Duiven op reis sturen waarvan je denkt dat wordt niks kan je beter thuishouden lijkt mij. Maar de vraag is natuurlijk ook verwacht je (weer) een vroege te pakken? Het antwoord daarop is dat ik zulke dingen niet zo snel verwacht, de hoop is er wel en het vertrouwen ook wel. Maar we weten natuurlijk helemaal niet hoe ze om gaan met de nacht extra mand. Zoiets kan voor de één goed uitpakken en voor de ander minder goed uitpakken. Er zullen heus wel duiven komen vandaag en er zullen er ook heus wel een mooi aantal op de uitslag staan vanavond maar of er kopduiven bij zitten? Ik waag mij er niet aan om daar een uitspraak over te doen. Over enkele uren weten we het!

Overigens ik wil graag een kopduif hebben maar ik zou het ook niet minder fijn vinden als anderen, vooral liefhebbers die niet zo snel bij de top tien weten te klokken, eens van voren zitten. Daar kan ik ook zeer zeker van genieten. Laten we de taart maar een beetje eerlijk verdelen ook al weet ik dat de praktijk vaak anders is helaas.

En dan de vraag hoe hard gaan ze vandaag. Geen tegenwind, wel weinig wind. Gelet op het feit dat de basis snelheid tegenwoordig al een stuk hoger ligt dan vele jaren geleden denk ik toch dat ze zeker tussen de 1.400 en 1.500 mpm gaan vliegen en misschien zelfs nog iets sneller ook.

Kortom klokken ergens tussen 11.30 uur en 12.00 uur. De meeste duiven zouden toch voor de middag thuis moeten zijn op onze afstand.

En het kon wel eens GENIETEN worden met hoofdletters geschreven! Of ze nu vroeg of laat zijn ik denk dat de aankomsten prachtig mooi zijn met de blauwe luchten die we hebben. Geniet er van!

Potverdorie, sta ik al een tijdje in de lucht te turen en kijk je eens even naar rechts en hoor je in één keer een duif vallen op de antenne! Het is 11.57 uur als de NL21-208 "Bonte Eijerkamp" ( een rechtstreeks uit Brummen) het elektronisch konstateersysteem vandaag voor de eerste keer laat piepen. Krijg je drie minuten later een appje van buurman Henrie met de volgende tekst: "Poeh dat leek mooi als een raket die mooie witpen.........."

En als ik ergens van baal is het moment dat ik mijn eerste duiven niet zie komen. Ook wetende dat die Bonte Eijerkamp enorm kan finishen, als jong heeft zij het ook al twee keer laten zien!

Maar natuurlijk niet minder blij dat ze er was. Het vervolg duurde maar liefst 10 minuten en dat is toch wel te lang vind ik. Maar na tien minuten begint het redelijk te lopen en melden ook de aangewezen duiven zich redelijk snel.

Overigens weet mijn eerste in groot verband mooi op tijd te finishen. Ze zal vrijwel zeker bij de eerste 15 op de afdelingsuitslag eindigen.

Ook bij anderen waren de gaten soms enorm groot, vooralsnog een raadsel hoe dit mogelijk is. De omstandigheden waren toch prima te noemen. Zelf denk ik dat ze gekruist zijn met afdeling 8, maar dat blijft altijd gissen natuurlijk.

Uitslag De Griffioen tegen 611 duiven:

1,19,20,27,35,36,38,39,40,43,44 enzovoort met totaal 17 van de 26 op de uitslag. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet super tevreden ben over de uitslag maar wel enorm blij met de eerste prijs uiteraard.

Helaas nog één duivin achterwege, ondanks dat het mijn reserve duivin is blijft het altijd jammer dat er nog eentje onderweg is.

Terug