Laatste nieuws

Jongen geënt tegen pokken, vanavond Chimay inkorven

  • 12-5-2022

Vanmorgen samen met Dolf de jonge duiven 2022 geënt tegen pokken. Tot op heden doen we dat altijd nog met het kwastje oftewel de veerfollikel methode. Voldoet ons wel ook al merk ik soms wel behoorlijke entreacties op het vel van de duiven. Maar goed alle jongen zijn geënt en wat mij betreft gaan we langzaam richting africhting.

Over een kleine drie weken wil ik eigenlijk op stap met het jonge spul. Heb ze nu aan de LTW van Gert Jan Beute. Ben daar wel goed over te spreken moet ik zeggen. Een paar weken aan dit goedje en ze beginnen zeker goed te trainen. Een beetje lichter, niet minder maar lichter dus, voeren doet hier ook altijd wonderen. Ook al lees ik op de blog van PT dat het onzin is, denk dat hij het daar niet helemaal bij het rechte eind heeft maar goed ieder zijn bevinding.

Vanavond inkorven voor de eerste midfond vlucht van dit seizoen, lossingsplaats Chimay 355 kilometer. Er zullen 26 stuks van mij de mand in gaan. Kreeg al enkele appjes van liefhebbers of ze  vanavond wel moesten inkorven, zo van jij krijgt ze als de brandweer dus voor ons geen kans. Heb ze gerust kunnen stellen door aan te geven dat ze zeker moeten gaan inkorven. Ik hoop op een paar mooie tijdduiven maar iedere week de uitslag domineren is niet aan de orde. Moet ook niet vind ik, beetje verdelen van de taart spreekt mij vele malen meer aan. Proberen iedereen op de uitslag te krijgen zou ik helemaal mooi vinden.

Ach en mijn weekend kan op voorhand niet stuk. Met Ajax wederom als landskampioen ben ik een heel blij man. Doet mij erg veel moet ik zeggen. Heb ook in weken niet zo goed geslapen zelfs!!

Totaal 13 doffers en 13 duivinnen moeten het zaterdag maar voor mij gaan proberen. En natuurlijk staan ze er wel goed op, kan ook niet anders als we kijken naar de afgelopen weken althans.

De drie getekende duiven zullen de NL20-798 "Ireen", de NL20-797 "Second Dennis" en de NL20-794 worden zoals ik er nu tegen aan kijk. Hopelijk weten ze de aangewezen puntjes op tijd naar huis te vliegen.

Ja en dan dat inkorven op de donderdag. Het is zoals het is, zat er al enkele jaren aan te komen maar dit jaar is het dan zover. Heb wel gedacht daar zijn dan met open ogen ingetuind met zijn allen maar het is niet anders. Ben er zeker geen voorstander van, integendeel zelfs. Geen beter plek dan thuis in het hok. Gelukkig kent de hele vliegploeg het fenomeen donderdag avond inkorving wel dus daar zit ik dan weer niet over in.

Goed ienkorje Henk........(goed inorven Henk) op zijn Fries waren altijd de woorden van oud afdelings voorzitter en medebestuurder Eibert Veenstra uit Zwaagwesteinde. Zal het nooit vergeten Eibert, elke dag hadden we telefonisch contact en iedere vrijdag of donderdag sprak jij deze woorden uit. En man wat zou jij gisteravond genoten hebben van ons cluppie Ajax!!!

Vanavond door 22 leden totaal 611 duiven ingekorfd. Wederom een mooi aantal duiven dus. Hopelijk zaterdag weer vlug terug!

 

 

Terug