Laatste nieuws

Duiven in Heusden-Zolder gelost om 8.45 uur

  • 7-5-2022

Vanmorgen vroeg leek het eerst nog een hele klus te worden voordat de duiven gelost konden worden. Gelukkig klaarde het zienderogen op en is een lossing inmiddels een feit. Om 8.45 uur bij een zuidwesten wind, draaiend naar west zijn de ruim 18.000 duiven in vrijheid gesteld.

Hier eerst mooi de gelegenheid te baat genomen om de hokken uit te zuigen, de jongen en de kwekers in bad te doen en al het overige in gereedheid te brengen voordat de duiven thuis zouden komen. Toen nog niet wetende dat er alsnog een behoorlijk vroege lossing aan zat te komen.

De foto bij dit stukje tekst is genomen om 8.00 uur vanmorgen. Ook toen al brak de zon door en leek het hier nog niet zo slecht te worden.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 11.30 uur en 12.00 uur en misschien ook nog wel iets eerder. Hou er in ieder geval rekening mee.

En mensen vergeet niet te genieten van de aankomsten, na vandaag moet er weer een volle week gewacht worden om zo'n schouwspel te kunnen zien.

Over mooie aankomsten gesproken, over "doel" gesproken......wat dat betreft zijn we vandaag toch wel enorm verwend. Het is even over half twaalf, eigenlijk een tweetal minuutjes later dan verwacht, als zich hoog aan de lucht de NL20-713 uit zoon Olympic Amador van Comb. Mantel x Marit (uit First One x Euro Finette) zich aandiend en als een steen op de antenne duikt. Kloktijd 11.30 uur snelheid 1.385 mpm. Een drie kwart minuut later is daar tevens de 1e getekende NL20-798 "Ireen" die volgt. 

Het vervolg is redelijk maar niet spectaculair. Wat wel tot grote tevredenheid stemt is het feit dat alle duiven binnen 50 minuten na mijn eerste weer op appèl waren. Klepje rap dicht dus.

De eerste valt vandaag bij de buren. Een prachtig vroege duif in de afdeling ook, gefeliciteerd Dolf & Henrie en doe zo door!

Uitslag vereniging tegen 636 duiven:

4,5,16,17,51,71 enzovoort met totaal 15 van de 26 op de uitslag.

Kortom wederom een tevreden man met voorlopig een 1e plek in de kampioenschappen voor de vitesse op zowel het onaangewezen als aangewezen onderdeel en tevens bij de duifkampioenen bovenaan. Zal een paar weken aanhouden ook want we nu voor twee keer een midfond vlucht.

Terug