Laatste nieuws

Wat een reacties!

  • 3-5-2022

Afgelopen zaterdag

Of had ik de Friese elfstedentocht gewonnen bij wijze van spreken, allemachtig wat een berichtjes, appjes, belletjes, mailtjes en facebookberichtjes zijn mijn kant op gekomen naar aanleiding van de goed verlopen vlucht vanaf Weert.

Het doet een mens zeker wel goed, laat dat duidelijk zijn, maar we moeten niet doorslaan natuurlijk. Het is maar een vlucht in een lange rij van vluchten die we nog te gaan hebben. Maar eerlijk is eerlijk die van afgelopen zaterdag is er wel eentje welke je zou kunnen inlijsten. Ben er natuurlijk geweldig blij mee en hij zit in ieder geval in de tas.

Daar komt bij dat je "het" maar moet doen als de omstandigheden daar zijn, dat lukt helaas ook niet altijd. Dus wat dat betreft nogmaals super trots op de beestjes.

Gouden Duif

Dat wordt een feestje in België kreeg ik ook al te horen of dat wordt een rit richting België was er een variant op of wat een geweldige Gouden Duif uitslag of bijna niet te overtreffen coëfficient van 0,17 (die had het zelfs al even voor mij uitgerekend!) of dat is een 100% superstar van de maand uitslag.

Nooit zo in verdiept, best wel veel van gelezen natuurlijk maar in de afgelopen jaren vrijwel nooit een derde getekende duif aangewezen in de klok. Dat ging pas gebeuren toen we in de afdeling 2 van de 3 aangewezen duiven moesten pakken voor het aangewezen kampioenschap en dat is nog niet zo lang geleden.

Nu ik één en ander een beetje doorgelezen heb moet ik zeggen dat het wel een aardige competitie is. Het enige dat mij tegen de borst stuit is dat de liefhebbers zelf hun uitslag moeten indienen. Met andere woorden het vindt niet geautomatiseerd plaats. Geeft mijns inziens nooit een honderd procent zuiver beeld.

Maar goed, ik ben van alle kanten getipt dus ik zal hem zeker insturen. Tegen 18.654 duiven werd het een 2e, 8e en 22e voor mijn drie getekende duiven. Een rekensommetje leert dan inderdaad dat ik uitkom op een coëfficient van 0,17. Zeer laag kreeg ik dus van meerdere kanten te horen. We gaan het te zijner tijd zien!

Jonge duiven

De jongen doen het eigenlijk wel goed. Zijn nog wel grote delen van de dag los en vliegen ook behoorlijk. Het is niet zo dat ze een uur uit zicht zijn, zeker niet. Ze ruien ook nog behoorlijk dus dat zal ook wel remmend werken.

Volgende week met het kwastje enten tegen de pokken en gelijk een luizendruppel toedienen en dan ga ik zo langzamerhand richting ritme en regelmaat. Ik wil eigenlijk zo rond 10 juni starten met wat opleervluchtjes.

Theo

Las bij clubmaat Theo een mooi stukje over verduisteren. Vooral de stelligheid van Theo over dat onderwerp deed mij glimlachen. Natuurlijk heeft hij voor 1000% gelijk als je wil presteren met jonge duiven dat er dan verduisterd en wellicht ook bijgelicht moet worden. Maar het verhaal dat zijn gesprekspartner in deze te horen had gekregen is toch niet helemaal onjuist. Het kan mijns inziens niet voor niks zijn dat er steeds meer, vooral ook de "groten" onder ons, overgaan op een deel verduisteren voor de prestaties met de jongen en een deel niet verduisteren. En dat laatste is puur en alleen voor de prestaties als jaarlingen.

Ook bij de Eijerkampen zien we dat nu. En lees de verslagen maar eens na over de winnaars in de jaarlingencompetities. Dat zijn nagenoeg allemaal onverduisterde jongen geweest.

Hier wordt ook gewoon verduisterd trouwens. Ik wil immers ook op de jonge duivenvluchten goed mee kunnen komen. Maar als ik vervolgens dan weer zie hoe mijn jaarlingen het doen dan is dat toch zeer wisselvallig. Een jaar later met die zelfde duiven is daar niets meer van terug te zien. En zo is het ook vele jaren gegaan toen we nog in combinatie speelden.

Oftewel enige nuance is wat mij betreft hier op zijn plaats.

Terug