Laatste nieuws

Stil doods weer, duiven gelost om 8.45 uur. Wat een uitslag!

  • 30-4-2022

Ik vind het geen bijzonder duivenweer tot nog toe. Het lijkt wel bladstil, de bewolking overheerst en weinig beweging in de lucht. Maar gelukkig denkt de lossingscommissie daar anders over en is er inmiddels al gelost om 8.45 uur. Mooi op tijd, dan hebben de duiven in ieder geval voldoende gelegenheid om vandaag thuis te komen. Een vroege lossing, indien de temperatuur het toelaat,  is wat mij betreft altijd vele malen beter dan een lossing laat op de middag. 

De snelheid zal wel rond de 1.300 mpm komen te liggen. Alhoewel ik het maar bijzonder lastig schatten vind de laatste jaren. Duiven gaan steeds sneller wat dat betreft.

Op de lossingsplaats in Weert lijkt het in ieder geval goed weer te zijn, getuige de foto hieronder. Ook nog een filmpje gezien van de lossing en dan blijkt dat ze goed vertrekken. Overigens ook prima weer in Weert zo te zien! Allemaal positieve zaken.

foto Facebook Afdeling Friesland '96 (met toestemming geplaatst)

Klokken ergens tussen 11.15 uur en 11.45 uur moet toch lukken vandaag.

Ja en wat zeggen we dan ook al weer.............. geniet van de aankomsten vandaag! Het mooiste van onze hobby, het thuis zien komen van de duiven.

Een paar minuten eerder dan verwacht komen er twee duiven richting hok, ééntje van de buren en ééntje van mij. Die van de buren blijft helaas draaien maar die van mij valt de klep aan en verliest geen één seconde. Kloktijd 11.13.28 uur hetgeen een gemiddelde snelheid van 1.352 mpm betekent.

Het is de eerste getekende NL20-798 "Ireen" die als eerste afdrukt. Kort daarop gevolgd door de NL20-740 "Nestzuster Miss Pipa". Een kleine twee minuten later is ook mijn tweede getekende NL20-797 Second Dennis van de partij.

De aankomsten lopen vrij vlotjes door met binnen een half uur 20 van de 26 thuis.

Zoals het nu lijkt twee mooie vroege duiven in de afdeling en 1 en 2 in de vereniging. Blij mee!

Gelukkig kon al vrij vroeg het klepje weer dicht, dus alles weer veilig terug op de basis.

Uitslag in de vereniging tegen 562 duiven:

1,2,6,7,10,11,28,31 enzovoort met totaal 19 van de 26 op de uitslag. Ik ben er bijzonder content mee!

Tevens ook in de afdeling 2 en 3 tegen bijna 19.000 duiven!

Terug