Laatste nieuws

Duiven op reis naar Weert

  • 29-4-2022

Zojuist 26 duiven ingekorfd voor de tweede vlucht van dit seizoen. Plaats van lossing zal het Limburgse Weert gaan worden zoals het nu lijkt. Afstand naar de thuishokken ruim 200 kilometer door de lucht.

Dertien doffers en dus ook dertien duivinnen mogen morgen proberen zo snel als ze kunnen naar huis te komen. Gelet op de vlucht van vorige week lijkt het mij dat die prestatie morgen niet zal worden overtroffen. Dat hoeft ook helemaal niet als ze maar een mooie nette uitslag neer zetten dan ben ik al weer blij.

Vorige week overigens afgesloten met de "titel" 3e grootmeester van Het Spoor der Kampioenen. Ach altijd mooi en betekent in ieder geval dat de serie goed was

De getekende duiven zijn de NL20-797 "Second Dennis" en zijn nestzuster NL20-798, als derde getekende staat de NL21-208 "Bonte Eijerkamp". Duiven die alle drie het vermogen moeten hebben om met fatsoen de uitslag te halen. We gaan het morgen zien!

Hoe staan ze er op Henk is een vraag die ik voorgaande jaren ook regelmatig kreeg en zo waar vanavond ook weer. Ach het antwoord is altijd hetzelfde eigenlijk. Ze voelden thuis in ieder geval prima aan en dat was vorige week ook zo. Maar garantie tot aan de deur zeg ik altijd en ook geen centimeter verder.

Wat ik wel jammer vind, en dat geldt gelukkig voor iedereen, het is totaal geen duivenweer. Veel en veel te koud en daar krijgen meerdere duiven mooi last van. Is het niet morgen dan wel over een paar weken. Let op mijn woorden.

In de club door 21 leden 562 duiven ingekorfd. Helaas kon één van de leden om gezondheidsreden niet inkorven en dat scheelt toch een 60-tal duiven.

Morgen maar vlug weer terug.

Terug