Laatste nieuws

Dat is even schrikken, duiven om 8.00 uur gelost in Boxmeer! Mooie overwinning!

  • 23-4-2022

Ik wist niet wat ik zag zo eerlijk moet ik toch wel zijn, een lossing om 8.00 uur in Boxmeer. Wat een haast was wat door mijn hoofd schoot maar goed de omstandigheden zijn voldoende om te kunnen lossen natuurlijk. Maar allemachtig wat is het koud. Stond even op het garagedak een paar meter hoog dus, nou snel weer naar beneden. Snijdend koude wind vanmorgen om 7.30 uur.

Maar de lossing is een feit en ze hangen inmiddels in de lucht. Dat kon wel eens een mooi lang dagje duivenwachten worden. Op zich niet zo erg trouwens als ze maar aan onze kant van het IJsselmeer blijven natuurlijk want anders wordt het een vervelend verhaal.

Verwachte aankomsttijd? Geen idee eigenlijk maar zal wel ergens tussen 10.00 uur en 10.20 uur worden aan onze kant. De polder moet het mooie weer gaan maken vandaag. Dichterbij is het Noordwolde, Wilhelminaoord en Oldeberkoop die zich moeten roeren in het snuitje van de uitslag zou je zeggen. 

Ben zeer benieuwd!

Het zal vandaag worden genieten met de dikke jas aan en de pet of muts op het hoofd. Maar de aankomsten zullen vast en zeker wel mooi zijn.

Piep ze!

Aanmerkelijk eerder dan verwacht komt mijn eerste duif over de huizen heen scheren om met een behoorlijke "dreun" op de antenne te vallen en geklokt te worden om 9.53.54 uur. Snelheid rond de 1.334 mpm. Het is de tweejarige weduwnaar NL20-797 "Second Dennis" welke als eerste afdrukt. Kort daarop gevolgd door zijn nestzusje en tevens tweede getekende NL20-798.

Het verdere verloop is prima te noemen en wat mij betreft, gelet op de harde oostenwind, boven verwachting! Binnen precies 1 uur 24 van de 26 thuis. De laatste twee hebben er aanzienlijk langer over gedaan maar zijn inmiddels ook weer present. Klepje dicht.

In de vereniging overigens een mooie overwinning waar ik enorm blij mee ben! Tevens meerdere duiven bij de top 10 in de club.

 

Uitslag in de vereniging tegen 606 duiven:

1,4,5,7,8,13,16,17,19,24,34,41,42 enzovoort met totaal 19 van de 26 duiven op de uitslag.

Dik en dik tevreden dus!

Terug