Laatste nieuws

Op reis voor de eerste vitesse vlucht naar Boxmeer

  • 22-4-2022

Precies 13 doffers en ook precies 13 duivinnen in de mand gedaan voor hun eerste officiële wedvlucht van het seizoen 2022. De lossingsplaats gaat Boxmeer worden, afstand rond de 152 kilometer in rechte lijn naar de hokken hier in Donkerbroek. In de vereniging door 21 leden totaal 606 duiven ingekorfd. Een mooi aantal dus waarbij nog niet eens iedereen heeft ingekorfd ook. Ondanks dat het veel extra drukte met zich mee brengt is het toch fantastisch mooi dat we er een aantal leden bij hebben gekregen welke ook daadwerkelijk inkorven. Geeft bijzonder fijn gevoel moet ik zeggen.

Hoe stonden ze er op Henk kreeg ik als vraag van één van de collega liefhebbers. Tja kon maar één ding zeggen en dat is fantastisch mooi. Ik meen dat ik ze niet mooi rond kon krijgen de afgelopen dagen, nou ik kan vertellen dat ik ze hier thuis kogelrond in de mand heb gestoken. Zo glad als een aal een het verenpak zat gesloten om het lichaam. Prachtig mooi, wist eigenlijk niet zo goed wat ik meemaakte.

Maar goed morgen maar hopen dat ze, ondanks de verwachte stevige oosten wind, goed naar huis komen. De training was redelijk te noemen maar niet subliem vond ik zelf. De rest dus allemaal dikke prima. Morgen weten we wat het waard is, want dat is natuurlijk de hamvraag! Hoe vaak hebben we wel niet duiven ingekorfd waarvan we dachten wie gaat ons morgen verslaan..........en dan kwam de uitslag en begonnen we op plaatsje 15 bij wijze van spreken. Kortom we kennen er helemaal niets van wat dat betreft.

De aangewezen duiven zijn de NL20-739 Miss Pipa, de NL20-798 en de NL21-208 Bonte Eijerkamp. Hopelijk komt er ééntje van deze drie op tijd. Het zijn alle drie duivinnen overigens.

Morgen maar weer vlug terug, alhoewel dat vlug nog wel eens kan tegenvallen.

Terug