Laatste nieuws

100% prijs met de duivinnen op trainingsvlucht vanaf Duiven

  • 18-4-2022

Afgelopen zaterdag Duiven

De kop is er af! De duiven hebben een eerste vlucht gehad vanuit Duiven en iedereen die mee heeft gedaan en ook heeft geklokt heeft zijn electronisch constateersysteem kunnen testen. Ook de systemen in het inkorflokaal zijn weer getest en we kunnen stellen dat we geen problemen hebben ondervonden.

Afgelopen zaterdag overigens een heel mooie vlucht mogen meemaken. Prima omstandigheden voor mens en dier, beetje frisjes maar dat was misschien wel het enige minpuntje van deze vlucht.

Binnen het uur alle 25 duiven weer terug en dat is ook altijd mooi meegenomen. Zo hoort het eigenlijk ook maar vaak zijn er toch nog wel enkele duiven die er langer over doen. Wat opviel bij collega liefhebbers is dat de jongen die uitsluitend natour en of taartvluchten hebben gehad achterwege waren. Ervaring is wel degelijk erg belgangrijk dus!

Duivinnen

Wat hier dan weer opvallend was is het feit dat al mijn 13 ingekorfde duivinnen prijs vlogen. Een 100% score bij de duivinnen dus. Betekent ook dat er slechts 4 van de 12 doffers de uitslag wisten te behalen en dat is wel bijzonder teleurstellend. Zeker voor mij want ik ben toch echt een "dofferman".

Jonge duiven

De jongen doen het prima. Geen uitval, geen "slapjanussen" tot nog toe. Vliegen al behoorlijk, luisteren uitstekend en het is altijd een genot om er een half uurtje tijdens het voeren bij de liggen (zie foto bij dit stukje tekst).

Maakte ik een kleine week geleden melding van het feit dat ik inmiddels drie jongen verspeeld was van het hok. Afgelopen zaterdag, ongeveer een kwartier voordat de duiven van de trainingsvlucht konden vallen, kwam er uit het noorden een witpen duif aangezeild. Wilde op mijn hok gaan landen maar kwam uiteindelijk terecht op het huis van de buren. Vervolgens richting de hokken van Dolf en Henrie. Ik er naar toe en ja hoor was het één van de drie jongen welke ik 4 dagen geleden was kwijtgeraakt. Probeerde haar op te jagen maar dat lukte niet. Ze liep uiteindelijk zeer snel binnen zodat ik haar uit de hokken van de buren kon pakken en meenemen naar huis. Behoorlijk een jasje uitgedaan dat wel maar verder nog fitaal. Oftewel de teller staat nu op twee verliezen.

Terug