Laatste nieuws

Koude en donkere start van de dag! Lossing om 10.30 uur, mooie vlucht!

  • 16-4-2022

Het begint behoorlijk triest vandaag! Het is frisjes maar vooral ook nevelig of "diezig" zoals wij dat gewoon zijn om te zeggen. Kortom zeker geen goede omstandigheden voor een lossing nog. De foto bij dit stukje tekst is gemaakt om 7.30 uur en die laat duidelijk de dichte bewolking zien.

Mooie gelegenheid om de hokken eens een grondige poetsbeurt te geven. Doe ik bijna iedere dag hoor........maar nu nog een schepje er bovenop zullen we maar zeggen. Moet niet maar heb er veel plezier van en het voelt voor mij in ieder geval ok. De stofzuiger heeft zijn werk weer gedaan zodat alles spik en span is mochten ze straks thuiskomen.

Tevens de jonge duiven in bad gedaan, kan mooi want die komen er op een vluchtdag nooit uit dus de hele dag lekker op één vleugel in het hok liggen.

Een lossing zal wel ergens rond de klok van 10.00 uur plaatsvinden lijkt mij. Prima omstandigheden hier inmiddels getuige de foto hieronder welke om 9.30 uur gemaakt is. Inmiddels blauwe plekken en veel zon!

Inmiddels is bekend dat de duiven in Duiven om 10.30 uur gelost worden. Volgens mij prima omstandigheden waarbij de temperatuuur de enige spelbreker is wat mij betreft. Maar voor de duiven moet het vandaag goed te doen zijn.

Verwachte aankomsttijd hier in Donkerbroek tussen 12.00 uur en 12.15 uur lijkt mij. Snelheid zal toch wel ergens tussen de 1.100 en 1.200 mpm liggen denk ik.

En daar gaan we weer, een belangrijk aspect in de duivensport, geniet van de aankomsten vandaag! Het thuis zien komen van onze duiven is toch telkens weer een kik! En is het nu vanaf Duiven of vanaf Bordeaux wat mij betreft geen enkel verschil. Het weerzien van je gevleugelde vriendjes doet ons hart sneller kloppen.

Dat ging wel heel mooi vandaag. Prachtige aankomsten en exact binnen een uur na mijn eerste ook de laatste van de 25 thuis. Klepje rap dicht dus.

Het is de NL20-753 uit zoon Maldini van Gebr. Homma x dochter Mr. Branco welke vanuit het noorden komt aangevlogen. Ze maakt één rondje waarna de eerste van de buren vanuit de westkant ook aan komt vliegen. Gevolg is samen ook nog twee rondjes waarna er hier geklokt wordt om 11.59 uur.

Vervolgens moet ik 2 minuten wachten en dat is eigenlijk te lang voor zo'n vluchtje als deze. Maar dat wachten wordt dan wel beloond doordat er 9 stuks tegelijk komen welke ook alle 9 vrijwel gelijktijdig op de antenne vallen.

Al met al een mooie trainingsvlucht waarbij de eerste duif zoals te verwachten viel in Odeberkoop viel bij Wim van Dijk. Proficiat Wim! Ook een mooie rol weggelegd voor onze nieuwe leden uit Bakkeveen. Met een forse overvlucht toch allemaal in de kop van de uitslag. Doe zo door!

Uitslag in de vereniging tegen 551 duiven:

14,41,42,44,45,46,47,49,50 enzovoort met totaal 17 van de 25 op de uitslag 1 op 3 gerekend. Kortom nog zeker niet zoals het zou moeten. Wel een enorme klap beter dan de eerste trainingsvlucht van vorig jaar zag ik en daar hou ik mij maar aan vast.

Terug