Laatste nieuws

Onderweg naar Duiven

  • 15-4-2022

Trainingsvlucht

Vanavond 25 duiven ingekorfd voor de trainingsvlucht vanaf Duiven, net iets meer dan 117 kilometer voor mijn duiven in rechte lijn wel te verstaan.

Mooi dat we weer los kunnen ook al moet ik ook gelijk bekennen dat er weer een tijd van de nodige "sleur en verplichtingen" op ons afkomt. En dat is iets waar ik niet echt vrolijk van wordt merk ik steeds meer en steeds vaker. Ik hoop wel dat we dit jaar wat meer in gezamenlijk iets kunnen betekenen voor onze club. Met zes leden er bij zeker een volwaardige vereniging met voldoende bestaansrecht dat wel. 

Totaal door 16 leden 551 duiven ingekorfd. Hopelijk is het weer morgen goed zodat ze er mooi op tijd uit kunnen.

De duiven

Ben je er klaar voor? Deze vraag kreeg ik van een paar leden vanavond. Nou het antwoord is heel simpel, ik ben er zeker klaar voor en of de duiven er klaar voor zijn weet ik niet. Ze zijn mooi en ze doen het goed tot nog toe volgens mij. Maar dat is alleen maar gebaseerd op waarneming en vliegen bij huis natuurlijk.

Wat het allemaal waard is ik weet het echt niet. Ben nog wel een beetje terughoudend als het gaat om verwachtingen. Je kan alles nog zo goed voor elkaar hebben maar als de kwaliteit niet op niveau is dan gaat het echt niet lukken. En in alle eerlijkheid denk ik zelf er een paar te hebben die het zeker moeten kunnen maar heel veel ook die het niet kunnen.

Daar komt bij, en dat in tegenstelling tot anderen zo lees ik links en rechts, dat jaarlingen die het als jong goed gedaan hebben het hier meestal als jaarling maar zeer matig of helemaal niet doen. En aangezien ik wel selecteer op prestaties zijn de jongen die het goed gedaan hebben overgebleven en de rest is hier niet meer. Dat zou dus betekenen dat ik niet het meeste van de jaarlingen kan verwachten.

Ach we zien het wel, de meesten zullen telkens keurig thuiskomen en dan valt er in ieder geval te genieten van de aankomsten. Voor de rest is het afwachten.

Doelstellingen

Wat zijn jouw plannen kreeg ik vanmorgen nog in een appje van een trouwe lezer uit het midden van het land. Moet eerlijk zijn dat ik normaal gesproken altijd wel van het plannen maken ben. Heb ze nu eigenlijk niet. Genieten dat wil ik in ieder geval wel. Wil ook graag een paar eersten en bij voorkeur ook een eerste in groot verband. Ja en dan moet ik eigenlijk vitesse kampioen worden, jonge duiven kampioen worden en natour kampioen worden. Ja ja ik moet nogal wat. Gaat hem op zeker niet worden hoor maar gelet op mijn ambities die ik gesteld heb toen ik als solo speler alleen door ben gegaan zou dat het streven moeten zijn. Over enkele maanden ga ik het iedereen keurig vertellen!

Jonge duiven

De jonge duiven bezorgen mij nu al hoofdpijn. Wat een apart stel dit jaar zeg. Het klepje gaat open en hup buiten zitten ze. Ik loop een keer het huis in om een waterbak te vullen en kom terug en dan zie ik geen duif meer. Blijken er nog twee in de spoetnik te zitten en de rest is foetsie. Tien minuten later geen duif te bekennen, en ik kan u vertellen dat ik heel ver kan kijken hier in de omgeving. En ja hoor na twintig minuten komt de koppel weer hoog aangevlogen. Allemaal niet zo erg ware het dat ze pas voor de derde week buiten komen en de laatste elf die bijgezet zijn pas voor de eerste week!

Gevolg is wel dat ik ook al drie stuks kwijt ben. En dat stemt mij zeker niet tevreden. Dat is veel te snel allemaal vind ik. Andere jaren meestal ergens in de loop van mei dat ik eens eentje of mogelijk twee verspeelde!. We gaan zien waar het schip strand.

Morgen maar vlug terug!

Terug