Laatste nieuws

We gaan richting seizoensopening

  • 8-4-2022

Eerste vluchten

Nog een tweetal weken en we hebben als het goed is de eerste vitesse vlucht al weer gehad. Moet zeggen het begint te kriebelen ook dus het mag wat mij betreft wel losgaan zo langzamerhand.

De komende dagen nog een twee of drietal keren met de duiven op stap voor een trainingsvlucht en dan ben ik er ook zeker klaar voor. Denk ook dat de duiven er klaar voor zijn waarbij ik nog wel enige twijfel heb over de kwaliteit van het ploegje over de volledige breedte dan wel te verstaan. Er zitten op zeker wel een paar tussen die het absoluut moeten kunnen daar twijfel ik dan ook weer niet aan.

Goeien moet je hebben Henk, goeien en niets anders dan goeien waren de woorden van mijn vader "vroeger" al. En als ik vroeger zeg dan zijn dat woorden die gesproken zijn in de jaren 80 van de vorige eeuw. Man man het lijkt wel een eeuwigheid geleden maar zijn woorden zijn natuurlijk nog steeds van toepassing!

Afdeling 11 klokt door!

We staan zo waar aan de vooravond van onze digitale kampioenenhuldiging van de afdeling Friesland '96. Een weekje later dan gepland en ook de "titel" klopt nu niet helemaal meer want het moet nu zijn "afdeling 10 & 11 klokken door". Het wordt namelijk een gezamenlijk gebeuren. Jammer wat mij betreft, zover is het immers nog niet. Moet wel eerlijk zeggen dat ik de achterliggende gedachte hiervan niet ken, is ook niet gecommuniceerd volgens mij dus wellicht is het niet meer dan handig om het wel op deze wijze te doen. De tijd begint ook te dringen natuurlijk. Een kampioenen huldiging als het nieuwe seizoen al weer gestart is hoort eigenlijk ook niet.

Persoonlijk loop ik niet meer zo heel hard van stapel als het om fusie dan wel samenwerking gaat met afdeling 10. Meestal geen verbetering zo is mijn ervaring als het om het zakelijke gaat althans. Helaas zullen we niet anders kunnen en daar kan niemand omheen. Financieel, logistiek en bestuurlijk zullen we wel moeten lijkt mij. Ook qua ledental is of wordt het bittere noodzaak. Sportief gezien wat mij betreft een paar stappen achteruit maar dat zullen we toch moeten accepteren. Ik zal een eventuele fusie dan ook zeker gaan steunen, zo is het dan ook wel weer.

Maar goed morgen wordt onder de bezielende leiding van Jannes Mulder uit Steenwijk de kampioenenhuldiging digitaal gehouden. Ik ga er zeker naar kijken.

Bestanden opgestuurd naar Compuclub

Afgelopen week van precies 1.049 duiven van mijn clubgenoten vastgesteld of ze op de entlijst stonden. Dit zijn de duiven van de liefhebbers welke hun klok hebben ingeleverd. Inmiddels het entbestand op duifniveau ingebracht in Winver van Compuclub en als één van de eersten het bestand geupload naar Compuclub. Hoe weet ik dat ik één zo niet de eerste was die dit deed?? Wel ik kreeg een telefoontje van Compuclub dat er een klein foutje in de software zat waardoor één en ander niet goed werd geconverteerd. Inmiddels is ook dat opgelost.

Als het goed is komen de entlijsten overeen met de koppeltabellen uit de klok en met de hoklijsten. Het is zowaar een heel gevink geweest maar achteraf toch ook wel weer een goed gevoel aan overgehouden. Tevens mooi om te zien hoe punktieel de één het voor elkaar heeft en hoe "krakkemikkig" een ander het dan weer voor elkaar heeft. Ach ja we zijn niet allemaal boekhouder of controller. Kortom ik ben er klaar voor laat het maar gebeuren.

Overschrijven duiven op naam

Dat was ook nog zo'n dingetje. Binnen de club bleken er toch nog meerdere duiven niet op naam van de eigenaar te staan. Inmiddels is in ieder geval geregeld dat alle duiven die in de klok staan en op de hoklijsten staan op naam van de liefhebber staan. Velen kunnen en doen dit inmiddels zelf middels hun account bij mijn Duivensportbond. Van enkele heb ik het als "overboekingsfunctionaris" gedaan. Overigens een fluitje van een cent!

De jonge duiven

De jonge duiven vrijwel dagelijks los. Een enkele dag overgeslagen vanwege de harde wind (storm blijkbaar want ook nu waren er weer enkele bomen gesneuveld in het wandelbos zag ik vandaag). Ze gaan er alle 40 uit en scharrelen de hele dag wat op de tuin, voor het hok op het dak en zo nu en dan een stuk of 10 de lucht in om vervolgens weer snel te landen op het dak van het hok. Kortom leren, leren leren en nog eens leren. En vooral ook leren luisteren als ze naar binnen moeten en dat gaat super mag ik wel zeggen.

Terug