Laatste nieuws

Controle dierenarts

  • 4-4-2022

Controle dierenarts

Maandagmorgen richting Wezep gereden voor een laatste controle van de duiven voordat het nieuwe seizoen begint. Precies een derde deel van mijn vliegbestand bij mij en ter plaatse aangeboden aan Nanne Wolff.

De man in de witte jas (spreekwoordelijk) had geen op- en of aanmerkingen niet anders dan dat ze brandschoon waren en er bijzonder mooi op staan. Ach ja voor wat het allemaal waard is natuurlijk maar ben in ieder geval blij dat er niet ingegrepen hoeft te worden vanwege één of andere geelbesmetting. Ook de meegenomen mest was goed dus wat dat betreft kunnen we van start!

Jonge duiven

Alle jongen heb ik nu gespeend. Ik kom dit jaar op exact 40 stuks en dat is ook echt de max die ik kan hebben in mijn hokaccomodatie. Moet vooral niet meer in en eigenlijk denk ik wel eens het kunnen er wel eens een stuk of 5 te veel zijn. Maar goed de eersten zullen de komende weken ook wel afhaken denk ik. Verlies bij het hok, de kromsnavel noem maar op.

Overigens dit jaar, wat toch wel heel uitzonderlijk is, geen enkel jong uitgevallen in het nest, geen enkel jong moeten opruimen omdat het niet goed opkwam en ook geen enkel jongen hoeven te verwijderen omdat het qua duif helemaal niets is. Dat gebeurt mij niet vaak, er is altijd wel een enkeling die je niet aan staat en daarom beter kan verwijderen.

Inmiddels zijn ze een dikke week verduisterd en dat is te merken ook! Wat een verenbende ligt er nu al in het hok 's morgens. Ben daar geen liefhebber van maar ik zal er toch maar even doorheen moeten bijten.

Verenigingswerk

Het meeste verenigingswerk is inmiddels achter de rug. Moet nog wel de ent-datums inbrengen in Autokon en opsturen naar compuclub. Heb dat nog nooit eerder gedaan maar ben er inmiddels achter hoe het werkt. Nog even een uurtje doorbijten en dan is dat ook weer gereed.

Tevens  nog één klok invoeren van een overnachtspeler en dan kan iedereen weer los!

Eerste trainingsvlucht

De eerste trainingsvlucht laat ik zeer zeker aan mij voorbij gaan. De animo is ook nog niet groot tot nog toe bij ons in de vereniging. Wellicht wordt de vlucht ook nog wel afgelast vanwege het zeer twijfelachtige weer. We moeten maar rustig afwachten en hopen op beter weer!

Terug