Laatste nieuws

Kampioenenhuldiging Friese Fondclub

  • 2-4-2022

Vandaag naar De Jouwer (Joure) geweest om daar de kampioenenhuldiging van de Friese Fondclub bij te wonen. Afgelopen jaar immers 3e jonge duiven onaangewezen geworden in rayon Oost.

Altijd mooi om een kampioenschap binnen te halen ook al vind ik persoonlijk die van de jonge duiven niet het meest interessante in dit geval. En dat komt uitsluitend en alleen omdat het maar over drie vluchten gaat en dan is het vaak alles of niks. Neemt niet weg dat je het wel even moet doen natuurlijk.

De zaal was prima gevuld maar toch waren er velen die niet aanwezig waren om hun gewonnen prijzen in ontvangst te nemen. Is nu even niet op zijn plaats om daar wat van te vinden. Kan mij goed voorstellen dat er velen met corona klachten te kampen hebben of dat ze juist vanwege de corona het nog niet aandurven om in grote getale in een zaal aanwezig te zijn. Daar moet je alle begrip voor hebben lijkt mij.

De meesten waren in ieder geval al weer blij dat ze een kampioenenhuldiging live konden en mochten meemaken, dat na een paar lastige en vervelende jaren waarin het helaas niet mogelijk was.

Het plaatje op de gewonnen beker kent een klein foutje, indien de winnaars het aangepast wilden zien dan kon dit geregeld worden. Ik laat het maar mooi staan want wat is er mooier dan de 3e hokkampioen Marathon Oost jong te hebben!

Ik heb het lekkere eten niet afgewacht, thuis wacht er immers nog een hok met jongen welke momenteel verduisterd worden. Ik wilde dit niet om 15.00 uur in de middag al doen en ik wilde het ook niet achterwege laten. Dus dan toch maar snel naar huis.

Terug