Laatste nieuws

Duiven weer in de mand

  • 30-3-2022

Prachtige luchten, veel te koud (8 graden) en een pittige noord oosten wind maar toch de doffers gepakt en in de mand gedaan voor hun eerste trainingsvluchtje van dit jaar.

Om 13.00 uur de jonge duiven naar binnen gehaald en vervolgens eerst de doffers gepakt en er mee naar Boyl gereden. Over de weg ruim 16 kilometer dus zal het door de lucht wel rond de 12 kilometer zijn denk ik.

Even een paar minuten gewacht en daarna gelost met een uitstekend vertrek mag ik wel zeggen. Ze knalden gelijk het juiste "gat" in zoals we dat zo mooi plegen te zeggen.

Bij thuiskomst zaten de heren allemaal al weer in hun broedbak alwaar de duivinnen op hen zaten te wachten.

Vervolgens na een kleine 20 minuten de duivinnen gepakt en daarmee hetzelfde ritje gemaakt. Helaas moest ik maar liefst een kwartier wachten voordat een kromsnavel vertrokken was welke boven de lossingsplaats aan het ronddraaien was. Direct lossen voelde voor mij niet goed dus dan maar even wachten.

Gelukkig konden na een kwartier ook de duivinnen gelost worden. En daar waar de doffers de goede hoek kozen gingen de duivinnen juist de verkeerde kant uit.

Gevolg was dan ook dat ze bij mijn thuiskomst nog niet gearriveerd waren. Ik kon nog net de mand uit de auto halen en toen vielen ze over elkaar heen op de klep en stormden naar binnen. Klepje dicht!

De kop is er af, vanavond geen training en ze mogen tot morgenochtend bij elkaar blijven. Knuffeltijd dus!

Terug