Laatste nieuws

Klusmorgen vereniging, kampioensbekers afdeling opgehaald

  • 26-3-2022

Klusmorgen in de vereniging

Vanmorgen onder werkelijk ideale omstandigheden met een man of zes actief geweest voor de vereniging. Gisteren het gras achter het gebouw gemaaid met de bosmaaier, vanmorgen het gras voor het gebouw met de gazonmaaier, de straat weer ontdaan van onkruid en rotzooi, een mooie stapel karton gesneden voor in de manden en daarnaast de manden in gereedheid gebracht voor de eerste vlucht.

Kortom een paar uren lekker bezig geweest met zijn allen met als resultaat dat het allemaal weer toonbaar is. Al met al een aanhanger vol met gras en rotzooi naar de milieustraat gebracht. 

Kampioensbekers en diploma's opgehaald van afdeling Friesland '96

Vanmiddag naar Heerenveen getogen om de gewonnen bekers en oorkondes van onze afdeling op te halen. Voor 2020 bestonden de prijzen uit oorkondes en voor 2021 uit mooie bekers. Uiteraard voor de gehele vereniging meegenomen zodat niet iedereen de rit naar Heerenveen hoefde te maken. 

Nog even fijn bijgepraat met wat collega bestuursleden en bestuursleden van de afdeling. Altijd goed om informatie te hebben over hetgeen ons uiteindelijk allemaal aangaat. Kortom goed geregeld daar in Heerenveen.

De oude duiven geënt tegen pokken

Afgelopen vrijdagmorgen de oude (vlieg)duiven geënt tegen pokken en een druppel tegen luis gegeven. We doen dit sinds jaar en dag met het kwastje oftewel de veerfollikel methode. Wat mij betreft kunnen we zo langzamerhand richting vluchten, ik ben er wel klaar voor en de duiven staan er volgens mij ook wel goed op.

Jonge duiven

Komende maandag gaan de jonge duiven voor het eerst naar buiten is mijn planning. Zal toch een keer moeten en ze zitten al een tijdje in de spoetnik te kijken. Maandag maar door de "zure" appel bijten.

Verduisteren van de jonge duiven

Komende maandag wordt ook de dag dat ik begin met het verduisteren van de jonge duiven. Zal zoiets worden van 18.00 uur 's avonds tot 8.00 uur andere morgen denk ik. Eind volgende week tevens de laatste elf jongen nog spenen en het kweken voor eigen gebruik is afgerond voor dit jaar.

Terug