Laatste nieuws

Klokken gereed, je kan het maar beter gedaan hebben

  • 19-3-2022

Klokken

Afgelopen week alle klokken weer voorzien van een nieuw vliegprogramma en uiteraard de duiven welke op de ent- en hoklijsten staan vermeld. Gelukkig heeft een aanzienlijk deel van de liefhebbers compustam en dat is toch wel erg handig moet ik zeggen. Door de hoklijst digitaal in te lezen in Autokon worden de duiven die uit het klokje moeten automatisch gemarkeerd en met een druk op de knop verwijderd uit het systeem. Scheelt mij toch al snel een paar uren plus het feit dat ik daar geen fouten meer in kan maken.

Training van de duiven

Inmiddels trainen de duiven drie kwartier per dag, iedere dag dus. Dat gaat volgens mij prima tot nog toe. Volgende week wil ik dat naar een vol uur toe brengen. Heb geprobeerd om ze de afgelopen weken zo "voorzichtig" mogelijk te brengen om daarmee vleugelproblemen te voorkomen. Tot nog toe lijkt dat goed te gaan ook al kan het ook over een paar weken nog heel goed toeslaan en heb je zo toch een duif met een hangende vleugel. Laten we duimen dat deze ellende de duiven bespaard blijft.

Al met al zijn de oude duiven nu 22 dagen achter elkaar buiten geweest.

Duivinnen

De duivinnen hebben dit jaar geen enkel ei bijgelegd. Ik had ze vroegtijdig uit elkaar en heb een dag of tien gerouleerd met de doffers en de duivinnen. Overdag de doffers bij de jongen en later op de middag tot andere dag 10 uur de duivinnen bij de jongen. Zo werd er buitensporig gevoerd mag ik wel zeggen maar hebben de duivinnen geen kans gehad om een ei te leggen.

Afgelopen woensdag de duivinnen overdag en de nacht van woensdag op donderdag bij de doffers gehad. Proberen om ze goed aangepaard te houden en ook bakvast te houden. Donderdagmorgen om 9.00 uur heb ik de duivinnen weer apart gezet.

Pokken

Komende week nog de pokkenenting doen en dan kan wat mij betreft het spel gaan beginnen. Ik ben er wel klaar voor en de duiven schieten volgens mij ook al mooi op. Gelukkig hebben we nog de nodige weken te gaan.

Heb je ook nog een paar jongen voor mij

Deze vraag kreeg ik de afgelopen paar weken vanuit vier verschillende hoeken. Ik heb alle vier de liefhebbers moeten teleurstellen. Door mijn strakke hokbezetting heb ik eigenlijk geen mogelijkheden meer om extra te kweken. Heb het allemaal zo uitgekiend dat ik precies mijn gewenste aantal jongen kan kweken voor eigen gebruik. 

Daarna nog een paar voor geschonken bonnen een een kleine ronde voor de verkoop op GPS verderop dit jaar.

Terug