Laatste nieuws

Vergaderen en verenigingswerk

  • 12-3-2022

Voorjaarsvergaderingen

Afgelopen week stond in het teken van de voorjaarsvergaderingen. Eerst afgelopen maandag die van mijn eigen vereniging in Oosterwolde en gisteren naar Ureterp om aldaar de voorjaarsvergadering van de afdeling bij te wonen.

Beide vergaderingen verliepen goed is mijn indruk. In de vereniging maar liefst zes nieuwe leden mogen verwelkomen en tevens de gebruikelijke zaken vastgesteld. Er zal ook dit jaar worden ingekorfd volgens schema alleen met die aanpassing dat de leden nu natuurlijk niet direct weer hoeven te vertrekken. Hopelijk keert er weer een stukje gezelligheid terug!

In de afdeling nog (veel te) lang stilgestaan bij het vervoersprogramma voor dit jaar (vliegprogramma). De verenigingen uit de polder menen dat er meer recht onder de afdeling gelost dient te worden. Even leek het er op dat het bestuur met deze verenigingen om de tafel zouden gaan om de mogelijkheden te bekijken. Gelukkig kon een stemming dat net voorkomen. Waarom gelukkig zult u denken wel dat is een eigen mening/beleving maar ik vind nog altijd dat een vervoersprogramma op de najaarsvergadering dient te worden vastgesteld. Dit hoort niet op de voorjaarsvergadering, het is ook een soort gouden regel eigenlijk.

Verenigingswerk

Inclusief het bijwonen van de beide ledenvergaderingen heb ik er deze week bijna 34 uur verenigingswerk op zitten. Ik hou het meestal een beetje bij, niet zozeer voor mijzelf maar ook om aan te kunnen geven aan anderen hoeveel tijdsbesteding nodig is om de zaakjes voor elkaar te kunnen krijgen.

Zes nieuwe leden opgevoerd in de NPO ledenadministratie, de leden opgevoerd in Winver en Autokon, de leden doorgemeld aan Blauw Band Balk onze meldsite, het informatieboekje volledig bijgewerkt, vanmorgen nog de vliegprogramma's ingebracht. De eerste klokken reeds geladen enz. enz. 

Moet er wel aan toe voegen, ik vind het helemaal geen vervelend werk hoor!

Jonge duiven gespeend

Vanmiddag de jongen gespeend. Totaal 29 stuks staan nu op eigen poten. Gaan er nog 11 volgen over een paar weken als het goed is en dan zit het hokje weer vol en gaan we zien of er een witte raaf tussen zit!

 

Terug