Laatste nieuws

Vliegprogramma 2022

  • 24-2-2022

Vliegprogramma 2022

Vandaag het vliegprogramma eens goed bekeken. Wat een verademing, eindelijk, eindelijk en nog eens eindelijk beginnen we aanmerkeliljk later dan voorgaande jaren. Eigenlijk een besluit dat veel te laat is gekomen en dat de organisatie ook de nodige leden heeft gekost. Telkens weer als ik zo ongeveer halverwege maart bij mijn Duivendirect klanten langs kwam om duiven te halen of te brengen ging het weer over dat idiote vroege beginnen. Liefhebbers die steen en been klaagden omdat ze de duiven nauwelijks buiten konden hebben begin maart omdat er dan iedere dag één of twee werden opgehaald door de kromsnavel. Of liefhebbers die iedere dag weer pas rond de klok van 18.00 uur thuiskomen van hun werk en dan nog de duiven buiten moeten hebben. Soms in schemer weer naar binnen. Ik heb het vaak aan moeten horen. Dat probleem is nu enigzins opgelost.

Het enige jammere is natuurlijk wel dat het begin april met regelmaat bijzonder goed weer is om te vliegen met de duiven. Tja een mens kan nu eenmaal niet alles hebben zullen we maar zeggen.

Makke duiven

Ik schreef hier al wel eerder een paar regeltjes over in mijn stukjes. Ook ik ben geen grote voorstander van hele makke duiven ook al vind ik wel dat ze niet als de dood moeten zijn voor hun baasje want dan is er duidelijk iets niet goed!

Op de website van Peter Theunis staat ook een stukje tekst over dit onderwerp. Ik ben het er voor honderd procent mee eens! Lees het maar eens. Ook de stelling dat hele makke/tamme duiven veelal niet je beste duiven zijn onderschrijf ik graag. Ik weet niet wat het is maar vaak komt dat inderdaad uit.

Misschien dat ik op één onderdeel van zijn tekst een wat andere mening heb en dat betreft de makke weduwduivinnen. In het verleden toch best wel hele fraaie resultaten gehad met duivinnen die helemaal "gek" met het baasje waren. Soms denk ik wel eens dat ze liever op de liefhebber dan op de doffer vliegen. Ach ja, halverwege de jaren zeventig landen de duiven bij thuiskomst op mijn hand en kon ik ze zo de gummi van de poot trekken en klokken. Vervolgens gingen ze door naar het hok, das war einmal!! Hoeft van mij ook beslist niet meer trouwens.

Jonge duiven groeien als kool!

De jongen doen het prima. Ze groeien als kool en de kleuren zijn inmiddels goed te zien. Blauwen, krassen, een paar schimmels, een paar witpennen. Altijd wel bijzonder wat er tevoorschijn komt.

De eitjes van de kwekers zullen over vijf dagen uitkomen. Het maakt voor mij de jonge duivenkoppel voor dit jaar compleet. Denk dat ik de duivinnen nog een keer op eieren laat komen. Kan ik de eieren gebruiken om op te voeren aan de kraaien zodat ik die in de omgeving van mijn hok houd. Schrikt mooi af voor de roofvogel!

Vergaderingen

We staan al weer voor de voorjaarsvergaderingen. Eerst die van de vereniging en vervolgens die van de afdeling. Geen schokkende dingen volgens mij ook al is nog niet alles bekend. Afgelopen maandag een bestuursvergadering in de club gehad en ook daar de agenda samengesteld en inmiddels de uitnodigingen de deur uit gedaan. Ik hoop dat iedereen in de gelegenheid is om te komen, hecht er namelijk grote waarde aan dat leden hun mening verkondigen. Inspraak is wel zo'n beetje het belangrijkste dat er is! En het is ook zeker iets dat we als bestuur graag zien.

Terug