Laatste nieuws

Vretersbende, storm overleeft!

  • 19-2-2022

Geen eten maar vreten......

Nu ben ik normaal gesproken nogal van het opschrijven en bijhouden. Helaas de afgelopen twee dagen niet genoteerd hoeveel blikken voer ik in de voerbak heb gedaan. Maar dat zijn er nogal wat, ongelooflijk zo kunnen ze vreten momenteel met al die opgroeiende jongen in de schaal. Op twee na zijn alle aanwezige jongen nu geringd. Zoals ik al eerder had gemeld zijn alle aanwezige eitjes uitgekomen. Dus geen dode jongen in de schaal en ook geen kneuzingen en of vechterijen. Mag ik dus niet over klagen want dat is (ook hier) geen wet van meden en perzen dat het zo toegaat.

Storm

Blij dat bij de dakrenovatie van mijn huis en mijn duivenhok alle dakpannen zijn vastgelegd met de zogenaamde panhaken. Gelukkig de enorme storm overleeft en geen schade. Ik vind zoiets toch altijd wel een beetje spannend ook al kan je er zelf niet al te veel aan doen behalve dan zorgen dat je het bouwkundig voor elkaar hebt. En dan nog is het maar afwachten want de macht en kracht van de wind is bijna onmetelijk.

Clubgebouw

Vanmorgen als eerste maar even een ritje naar het clubgebouw gemaakt. Maar ook daar gelukkig geen zichtbare schade, althans ik heb niets kunnen waarnemen. Het grote platte dak lag nog mooi op zijn plek en het aangebouwde opslaghok was volgens mij ook nog in takt, dit ondanks enige bouwkundige gebreken welke we nu toch maar eens snel moesten oplossen.

Tweede ronde van de kwekers

De koppels waarvan ik de eitjes had overgelegd hebben (toevallig) alle zes op dag acht weer hun eerste ei gelegd. Dat is wel mooi allemaal gelijktijdig leggen en broeden. Alle twaalf eitjes zijn ook nog eens bevrucht dus wederom handen maar weer dichtknijpen.

Er liggen nu totaal 28 jongen in de schalen waarvan morgen de voorlopig laatste twee geringd gaan worden. Uiteraard hoop ik dat ik er over enkele weken nog eens twaalf mag ringen zodat ik exact op mijn aantal jongen uitkom. Meer dan 40 wil ik absoluut niet, eerder nog een paar minder.

Voorjaarsbeurs Houten

Begin maart is de voorjaarsbeurs in Houten weer. Er is mij al van een paar kanten gevraagd of ik er ook naar toe ga. Ondanks dat ik dolgraag zou willen doe ik het nu niet. Het is mij allemaal nog veel te riskant. Heb mij bijna twee jaar behoorlijk goed aan de regeltjes gehouden, familie bezoek vrijwel niet gehad, niet naar andere bijeenkomsten en noem maar op. Oftewel ik wil nu zo vlak voor het vliegseizoen geen extra risico lopen om alsnog ziek te worden. Want het aantal besmettingen is nog steeds aanzienlijk!

Terug