Laatste nieuws

Het gaat wel lekker zo

  • 12-2-2022

Jongen

Er liggen nog precies vier eieren die moeten uitkomen. Ze zijn alle vier behoorlijk aangepikt dus als het een beetje mee zit zijn morgen alle eitjes uit. Was ik zeker een heel klein beetje teleurgesteld over de zes onbevruchte eitjes, maar nu we aan het einde van het broeden zitten mag ik tot nog toe toch wel heel tevreden zijn.

Ik zal het heel snel afkloppen maar alle eitjes lijken uit te komen dus. Geen kneuzingen en geen kapot gevochten eitjes. Dat is toch zeker ook wel eens anders geweest hier. Kortom niet klagen.

Opnieuw gelegd

De kweekduiven (vermeerderaars) zitten inmiddels al weer te broeden. Alle zes koppels waarvan de eitjes waren omgelegd hebben op dag acht hun eerste ei al weer gelegd. Allemaal gelijktijdig dus, wel mooi zo.

Training

Zodra de ringen om de jonge duiven zitten wil ik weer starten met het loslaten van de oude duiven. Ze zijn al met al toch een aantal weken niet buiten geweest dus dat wordt wel weer tijd.

Plannen voor 2022

De plannen voor komend seizoen zijn inmiddels zo goed als gemaakt. Zoals het nu lijkt wil ik in ieder geval de vluchten die op vrijdagavond worden ingekorfd mee doen. Vervolgens ga ik bekijken hoe het er voor staat ten aanzien van de laatste midfondvluchten en de laatste drie jonge duiven vluchten welke op de donderdag worden ingekorfd. Komen ze goed, staan ze er goed op, zijn de verliezen (bij de jongen) beperkt dan zal ik ook zeker die vluchten inkorven. Zo niet dan sla ik die over en dat geldt dan vooral voor de laatste drie jonge duivenvluchten die voor mij, met mijn spelvoorkeur, niet zoveel toevoegen.

De dagfond zal een kwestie worden van overslaan of wellilcht ééntje inkorven, dat betreft dan veelal wel een duif die het op de vitesse niet kan. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het dan ook niet voor de hand ligt dat het op de dagfond wel lukt. Ook al ken ik er wel voorbeelden van dat zulke duiven er op de langere vluchten wel zijn.

En voor de rest lekker ompielen en bezig zijn met de hobby. De tijd vliegt al weer!

Olympic

Kreeg een paar dagen geleden nog een belletje van een liefhebber uit afdeling 4 Limburg. Het betrof een "oud" klant van mij in de tijden van mijn Duivendirect.nl Noord tijden. Hij wond zich enigzins op over het feit dat de "titel" Olympic wel heel gemakkelijk toegevoegd wordt aan een naam van een duif.

En ik moet eerlijk zijn ik zie dat ook voorbij komen bij meerdere liefhebbers (vooral op verkoopsites) en heb mij ook wel eens afgevraagd of we daar niet een gouden regel van zouden moeten maken. Gebruik van de toevoeging Olympic uitsluitend gebruiken bij duiven die ook daadwerkelijk vertegenwoordigd geweest zijn op een Olympiade. Oftewel een beetje exclusief houden.

Maar goed, druk maken doe ik mij er echt niet om. Eerst maar een Olympiade duif zien te "krijgen". Ben daar overigens niet echt mee bezig maar dat neemt niet weg dat die altijd welkom is.

Terug