Laatste nieuws

Wachten op de baby boom

  • 4-2-2022

De kweek tot nog toe

De vliegers zitten allemaal op twee bevruchte eitjes te broeden nu. Over een dag of vier kunnen de eerste eitjes reeds uitkomen denk ik. Van een zestal koppels op het kweekhok heb ik de eitjes overgelegd naar het vlieghok. Totaal zes onbevruchte eitjes en één koppel op het vlieghok dat niet heeft gelegd.  Dit koppel heb ik eitjes ondergeschoven en ze zijn gaan broeden. Vechterijen zijn er tot nog toe nul komma nul geweest. Snel afkloppen natuurlijk want één keer verkeerd vliegen en de zaak ligt in het honderd.

De kwekers zullen komende week weer op eitjes komen verwacht ik (en hoop ik). De jongen die daaruit zullen rollen worden allemaal nog bijgezet in het jonge duivenhok. Vorig jaar waren het vooral deze jongen die het bij mij goed hebben gedaan. Als ik kijk naar de vijf betere jongen die door mijzelf gekweekt zijn dan waren dat allemaal jongen van de tweede ronde uit de kwekers. Waarom dat het zo is weet ik niet, maar weet nu wel dat het voor de prestaties als jonge duif in ieder geval geen enkel probleem is.

Bijlichten

De lampen in het vlieghok branden niet meer (zie foto bij dit stukje tekst). Ik weet niet wat wijsheid is maar laat het nu maar mooi op zijn beloop, de dagen beginnen langzaam aan toch wel weer te lengen per slot van rekening. Of ik in de begin maanden ga verduisteren zal met name afhangen van het feit of we in april van start gaan met het seizoen (vogelgriep?).

Reportages Spoor der Kampioenen

Vandaag weer Het Spoor ontvangen. Twee mooie reportages van twee hele goede liefhebbers daarin. Eentje vanuit het zuiden te weten Peter Theunis en eentje vanuit het Groningse land te weten Eppe Bodde. Beide echte topspelers waarbij Peter Theunis op dit moment heel nadrukkelijk aan de weg timmert en in ieder geval presteerd als een professional en waarbij Eppe Bodde vooral ook in het verleden knetterhard vloog. Overigens ook nu weet hij soms nog geweldig te presteren. Lezenswaardige reportages, een aanrader. 

Voorjaarsbeurs

De voorjaarsbeurs gaat dit jaar door zo is te lezen in datzelfde Spoor der Kampioenen. Natuurlijk een prachtig initiatief waar ik graag naar toe had willen gaan. Ik heb echter nu reeds besloten om dat niet te doen. Het is mij allemaal nog te riskant met betrekking tot het corona gebeuren. En om het zo vlak voor het seizoen nog op te zoeken heb ik even geen zin aan. Oftewel maar een jaartje overslaan.

Clubwerk

Inmiddels al weer voorzichtig begonnen met wat verenigingswerk. Ledenadministratie is weer volledig op orde, aanvragen voor nieuwe GPS metingen zijn de deur uit, ledenlijsten naar de Friese Fondclub en rayon Frisisa gemaild, contributies afgedragen en over enkele weken maar weer eens starten met het in gereed brengen van de klokken. Ach er is nog voldoende tijd gelukkig. Maar ook hiervoor geldt: haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt!

Terug