Laatste nieuws

Van die witte ovaaltjes

  • 22-1-2022

Eieren

Ook hier inmiddels de eerste eieren gelegd. Gisteren waren er vier koppels op het kweekhok die hun eerste ei hebben gelegd. Op het vlieghok gisteravond nog geen ei. Hoop ook dat ze zoveel mogelijk binnen een paar dagen tijd worden gelegd. Mooi van dezelfde datum allemaal. Ook handig om een paar koppels om te leggen, het maakt de puzzel een stuk eenvoudiger daardoor.

Schoonmaak jonge duiven hok

De afgelopen week iedere dag wel een aantal uren bezig geweest met het poetsen van het jonge duivenhok. U kent het wel, de volledige zolder uitgezogen, uitgeblazen en afgenomen met een doek. Ditzelfde ritueel ook op de begane grond herhaald natuurlijk. De vijftig zitplekken goed schoonmaken in de loketkasten was nog wel het meest intensief om te doen. Ik had er voor kunnen kiezen om ze er uit te halen en de hoge drukspuit zijn werk te laten doen. Maar ten eerste heb ik nog geen hoge drukreiniger en ten tweede ben ik van menig dat ze er allemaal nog zo bijzonder strak in hangen dat ik het bijna zonde vind om alles los te schroeven. Het wordt er veelal niet strakker van als je begint te schroeven en te "slopen".

Snel

Kan er heel erg kort over zijn, vooruitgang kunnen we niet tegenhouden en moeten we ook niet willen tegenhouden. Maar de methode Snel wat mij betreft heel SNEL vergeten. Kan mij er totaal niet in vinden zelfs. Doet afbreuk aan de sport in mijn beleving. Ik weet natuurlijk dat onze sport geen eerlijke sport is maar om daar nu een correctie factor op los te laten daar los je dat echt niet mee op. De ene week wij en de andere week zij, dat schreef Theo Pander ook op zijn website zag ik zojuist en ik kan mij daar ook prima in vinden. Dus Snel maar SNEL vergeten!

Plannen maken

De komende weken maar eens plannen gaan maken hoe en wat ik wil vliegen dit jaar. Er vanuit gaande dat we kunnen vliegen overigens. De vogelgriep en misschien ook corona helpt ons nog niet echt. Uitgangspunt is waarschijnlijk om het volledige programma exclusief de dagfond te spelen. Zou kunnen dat ik er nog enkele vluchten vanaf haal maar die keus maak ik dan al voor het vliegseizoen. Even de voors en tegens op een rijtje zetten dus.

Terug