Laatste nieuws

Koppelen loopt tot nog toe prima

  • 15-1-2022

Precies twee dagen nadat ik ze bijéén gezet heb kan ik met tevredenheid zeggen dat het tot nog toe behoorlijk soepel verloopt allemaal. Voor zover ik beoordelen kan zijn alle 20 koppels goed gekoppeld.

Nu dus zaak om de bakken te leren kennen. Hier vooraf de doffers geen bakken zelf uitkiezen. Ik ben degene die bepaald waar welke doffer zijn woning krijgt. Betekent wel dat ze hun nieuwe plek moeten leren te vinden. Met beleid, rust en kalmte én een beetje hulp van het baasje lukt dit doorgaans prima.

Geduld is een schone zaak, je hebt er heus wel domkoppen bij maar het is meestal een kwestie van een paar keer en ze weten het. Die notoire misvliegers kan je er beter ook maar niet bij hebben. Zelden een goeie volgens mij.

Maar goed vanmiddag alle koppels op het vlieghok al een mooie tijd gezamenlijk los gehad. Ze zijn ook allemaal wel een keertje in en uit hun broedbak geweest en toen ik rond de klok van 18.00 uur een hapje ging eten zaten ze allemaal op hun plaats.

Kortom twee dagen tijd, beetje begeleiden en dan is er al zeer snel veel te bereiken.

Morgen nog maar een oogje in het zeil houden en dan zit dat "klusje" er voorlopig weer op.

Tussen de bedrijven door nog maar even aan het "stoeien" met mijn reserve doffer. Wel jammer eigenlijk dat nu juist zo'n fijne doffer zijn plaats op het vlieghok waarschijnlijk niet gaat krijgen. Prachtig dier, uiteraard geweldige afstamming maar gewogen en te licht bevonden zullen we maar zeggen.

Terug