Laatste nieuws

Spinrag, stof en de stofzuiger

  • 12-1-2022

Schoonmaak

Zo vlak voor het koppelen toch maar vast begonnen om de stofzuiger en de luchtcompressor ter hand te nemen. Ik doe het hier ieder jaar en toch telkens sta ik weer versteld van de hoeveelheid stof die de duiven produceren. Of het moet, ik weet het echt niet, maar of ik er een goed gevoel bij heb weet ik wel zeker. Dat is dan ook de reden dat ik het wel ieder jaar doe.

Vanmorgen om 9.30 uur na mijn bakkie koffie er mee begonnen. De compressor opgehaald bij de buurman en vervolgens de duiven omgedreven naar een andere, nu nog, leegstaande afdeling zodat ik alle vrijheid had om aan de slag te gaan. Gelukkig heeft Dolf er vorig jaar allemaal uitneembare plafonds in gemaakt en dat maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger. De trap er bij, de stofzuiger aan een beugel ophangen aan de balken en gaan met die banaan. Na het zuigen de compressor er door zodat ook de dakpannen en overige naden en kieren weer stofvrij zijn. Gezond voor de liefhebber is al dat gestuif even niet maar het knapt er ontzettend van op. Het hok wordt er zelfs frisser van heb ik het idee.

Koppelen

Ik denk morgenavond te gaan koppelen. Hokken immers proper en de duiven zijn er wel aan toe. Zal een paar dagen intensief begeleiden worden maar dat is iets wat ik er graag voor over heb. Het hele vervolg van het seizoen heb je er namelijk ontzettend veel plezier van.

Koppels

De koppels staan inmiddels op papier. Betekent ook dat de twee reserve duiven in eerste instantie bekend zijn. Ik heb een doffer en een duivin extra. Wil ze eigenlijk niet direct inzetten maar als het nodig mocht zijn dan kunnen ze aan de bak.

 

Terug