Laatste nieuws

Ringen op een rijtje

  • 11-1-2022

Gisteren de ringen maar vast uit het zakje gehaald en op nummervolgorde gelegd. Sinds vorig jaar de methode van Ad van der Wiel uit Luyksgestel overgenomen. Oftewel een touwtje met aan het ene uiteinde een borgringetje en aan het andere uiteinde een niet te grote tie rip (zie de foto hieronder). Werkt perfect!

Tevens de eigendomsbewijzen van elkaar "afgescheurd" zodat die ook weer op nummervolgorde op een stapeltje liggen. Wel zo handig voor het geval er eens eentje tussenuit moet als een jong van eigenaar verwisseld wordt.

Morgen maar eens een start maken met het proper maken van de hokken. Komt er voor mij op neer dat ik de stofbende boven het plafond ga weghalen. Eerst met de stofzuiger en de restanten met de luchtcompressor. Of het een must is weet ik niet maar heb er wel ieder jaar een goed gevoel bij en dat is ook niet onbelangrijk.

Komende vrijdag dan maar proberen te koppelen. Ze lijken er absoluut klaar voor maar of dat enige garantie geeft voor een vlotte koppeling en kweek? Ik schreef het al eens eerder, te veel al meegemaakt zowel in positieve zin als negatieve zin en in alle gevallen was het geen garantie voor een goed seizoen of juist andersom. Kortom gewoon je ding doen waar je als liefhebber zelf een goed gevoel bij hebt en wat de uitwerking daarvan is komen we vanzelf achter.

Terug