Laatste nieuws

Ditjes en datjes

  • 8-1-2022

Theo Pake

Hoe mooi voor ons nieuw lid, gisteren is hij pake (opa) geworden van een kleindochter. Weer een nieuwe dimentie in het leven van Theo Pander zullen we maar zeggen. Van harte gefeliciteerd en geniet er van!

Ringen 2022

Vanmorgen de vaste voetringen en een stel chipringen opgehaald bij de ringenadministrateur. Drie zakjes in totaal betekent voor mij in dit geval 60 ringen. Daar moet ik absoluut genoeg aan hebben. Een kleine veertig voor eigen gebruik om mee te vliegen en vervolgens nog een paar voor bonnen en een twaalftal voor eventuele verkoop al of niet via GPS.Kortom als het goed is hou ik er een paar ringen over dit jaar. 

De kleur is rood, vele jaren gehad met rode voetringen waarbij er verdomd goeie bij zaten. Zal hem toch zeker niet in de kleur zitten?? Ach we zien het wel. Op facebook kom ik al vele plaatjes tegen van geringde jongen of jongen die net uit het ei zijn gekropen. De winterkwekers hebben qua weersomstandigheden in ieder geval geen klagen.

Bad

Vanmorgen weer vier badjes in de vier afdelingen van het hok. Er werd bijzonder gretig gebruik van gemaakt. Geeft een bijzondere waterbende maar zorgt na de schoonmaak ook weer voor een mooie schone vloer natuurlijk. Even een paar uurtjes de vloerverwarming aan met daarbij de ramen wijd open en droog is het hok weer.

Ik vind het altijd een bijzonder mooi gezicht als ze met zijn allen weer opgedroogd zijn. Zo strak als ik weet niet hoe en ze glimmen weer als de spreekwoordelijke paardenkeutel in de maneschijn......

Eind komende week ook hier koppelen

Ik ga het volgende week toch maar doorzetten, heb nog wel even gedacht om eind januari te koppelen maar het lijkt mij toch beter om het half januari te doen. Kwestie van gevoel maar ook een kwestie van de jongen straks wat eerder kunnen opleren en tijdig klaar zijn als de jonge duivenvluchten gaan beginnen.

Terug