Laatste nieuws

Prachtige schimmel doffer te koop en inmiddels VERKOCHT

  • 7-1-2022

Plotselinge wijzigingen in de plannen

Lees ik vanmiddag de website van mijn vrienden Hans & Evert Jan Eijerkamp en zie ik tot mijn verbazing dat ze de 2e beste vitesse/midfond duif van Nederland hebben in de Pipa ranking. Prachtig mooi resultaat natuurlijk voor de mannen uit Brummen. Maar tot mijn verbazing zag ik ook nog dat het de weduwduivin met de mooie naam "Flush" betreft.

En laat mij nou juist uit "Flush" afgelopen jaar een jong gekregen te hebben om mee te spelen (NL21-1480049) bij mijn herstart als solo speler onder mijn eigen naam. Kijk dat zijn kleine gelukjes die je soms mee kan pikken. Nu had Evert Jan mij al meerdere keren toegezegd dat hij ging proberen om uit zijn beste vliegduivinnen een 15-tal jongen voor mij te ringen maar dat weet je vooraf allemaal ook niet natuurlijk.

Dus na het jonge schimmel duivinnetje uit Gucci Grizzle, dit jaar natourkampioen in afdeling 8 en tevens volle zuster van Speedy Grizzle welke twee jaar terug beste natourduif in de WHZB competitie werd nu nog een jong met verrekt goede ouders.

Kortom gelijk maar even geschakeld met Evert Jan en besloten om ook de jonge doffer naar het kweekhok te verhuizen. En dat kwam mij bijzonder goed uit omdat ik er eigenlijk nog een Van Loon doffer heb lopen die mij niet geschikt lijkt voor het hele korte werk.

Schimmel doffer te koop (INMIDDELS VERKOCHT)

Oftewel ik heb op dit moment een mooie schimmel doffer te koop (zie foto bij dit stukje tekst). Een zoon van de inmiddels wel bekende Chicago Gold van Bruning Lourens. Chicago Gold, de doffer die zo ontzettend veel 1e prijs winnaars gaf! Chicago Gold die overigens gekweekt werd door mijn persoontje en in 2009 werd aangekocht door de combinatie Bruning Lourens. Ik heb nog niet uit deze doffer gekweekt en heb hem verkregen door hem te ruilen met zijn 12 jaar oude opa. Bruning-Lourens de vader van Chicago Gold dus en ik een jong uit Chicago Gold. Het is de NL20-1027298  geringd door Bruning-Lourens dus.

De kweek staat voor de deur

Nog een weekje en dan kan hier het "feest" ook beginnen. Inmiddels een kleine week aan het bijlichten zodat ze langzaam aan kunnen warmdraaien.

De nestschalen weer voorzien van een pak krantpapier en een mestmatje zodat de eieren straks weer gelegd kunnen worden in een goed bedekt schaal.

Bonnenverkoop afdeling Friesland '96

Het is mij nog niet eerder overkomen maar bij de inmiddels afgelopen bonnenverkoop ten bate van onze afdeling was een schenking van mijn persoontje het hoogste qua opbrengst. Er is € 210 voor geboden en persoonlijk vind ik dat een keurig bedrag!

 

Terug