Laatste nieuws

Bonnetje van mij op Duivenveilingen.com

  • 2-1-2022

Bonnetje

Het tweede en tevens laatste bonnetje dat ik geschonken heb staat nu online op www.duivenveilingen.com. Dit jaar twee bonnen geschonken en daar blijft het nu ook bij. Dus sla uw slag, de opbrengst is ten bate van afdeling Friesland '96. Door op onderstaande link te klikken komt u rechtstreeks bij mijn geschonken bon uit.

Bon Henk Douna ten bate van afdeling Friesland '96
 

De veiling eindigd op 5 januari 2022 om 21.00 uur!!

Rui

Alle aanwezige duiven door de hand gehad en vast kunnen stellen dat alle oude pennen er uit zijn. Er zijn er nog een vijftal jaarlingen waarbij er nog wel een behoorlijk stuk ingegroeid moet worden maar dus geen oude pennen meer te vinden. Mooi voor de start van het nieuwe jaar en de aankomende kweek zullen we maar zeggen.

Overigens staan de duiven er meer dan uitstekend op vind ik. Zijde zacht, zo glad als een aal, prima op gewicht en een mooie heldere uitstraling. Kijk en daar ben ik dus wel erg blij mee.

Bijlichten

Gisteren, 1 januari 2022 dus, gestart met het bijlichten van de duiven. Ik zie het zeker niet als een must, maar het helpt wel bij het vlotjes laten verlopen van de kweek. Kijk het maakt mij werkelijk niks uit of ze nu binnen zeven dagen of binnen veertien dagen allemaal op eitjes zitten. Heb het zo langzamerhand allemaal wel meegemaakt en zie geen enkel verschil in de uiteindelijke resultaten. Nog bij de jonge duiven en nog bij de oude duiven.

Het is natuurlijk de liefhebber zelf die het graag wil zien en, daar kan ik ook wel eerlijk in zijn, het doet mij ook heus wel goed als alles vlot verloopt. Maar enige garantie op betere prestaties verderop in het jaar krijg je er absoluut niet mee.

Overigens ik licht gedurende 12 uren per dag bij. Start hiermee 's morgens om 8.00 uur en eindig om 20.00 uur. Alles op de tijdklok met daarop aangesloten een dimmer die het licht langzaam doet laten branden en andersom langzaam uit laat gaan. Wellicht is 12 uur per dag aan de korte kant maar ik vind het prima zo. Overigens blijft het licht wel de gehele dag branden. Op het moment dat alles zit te broeden gaan de lichten op het vlieghok weer uit. Bij de kwekers laat ik het meestal branden.

Terug