Laatste nieuws

Vlasman wordt Wiersma

  • 30-12-2021

Vervoerder afdeling Friesland '96

Ja en dan is er bijna onopgemerkt dit jaar een einde gekomen aan een jarenlange samenwerking met de firma Vlasman uit Stiens, voorheen Ternaard. Bij mijn weten meer dan 50 jaar duivenvervoer gaat in één klap verloren en dat is wel heel erg jammer. Wat heeft onze afdeling ontzettend veel te danken aan dit bedrijf. Het vervoer heeft hij volledig weten te perfectioneren en altijd dacht hij mee hoe het nog beter, nog sneller, nog goedkoper kon. En dat dat soms op weerstand stuitte bij leden en bestuurders hebben we op de koop toe moeten nemen.

Ik herinner mij nog nachtelijke onderhandelingen als het om de kilometerprijs ging. Dat waren toch wel bijzonder taaie gesprekken kan ik u zeggen. Staat wel tegenover dat we er eigenlijk altijd op een goede wijze zijn uitgekomen met Joop Vlasman.

Nu blijkt dat de firma Wiersma, eveneens uit Stiens, het vervoer van onze duiven over gaat nemen. Dit valt te lezen op facebook althans een bericht van Wiersma zelf overigens. Ik ken het bedrijf niet, ben zeer benieuwd hoe ze het gaan invullen maar het is in ieder geval ongelooflijk knap van ons afdelingsbestuur dat ze zo snel een waardige vervanger hebben kunnen vinden. We gaan het beleven!

Het zal niet kunnen, want ik denk niet dat Joop Vlasman lid is van onze afdeling, maar anders zou ik hem per direct voordragen als erelid van onze afdeling Friesland '96.

Joop bedankt en geniet van jouw pensioen en vrije dagen!

 

Vogelgriep

De vogelgriep slaat heftig om zich heen. Daar konden we nog wel eens veel gedonder mee krijgen dit jaar. Gelukkig duurt het nog ruim vier maanden voordat we los gaan maar toch. Laten we maar hopen dat we ondanks de vogelgriep op een normale wijze onze sport mogen blijven beoefenen.

 

Jonge duiven

De eerste jonge duiven zijn al weer geboren. Niet hier overigens, hier is ook nog niet gekoppeld en dat gaat ook zeker nog een paar weken duren. Winterjongen is mooi spul voor de havik denk ik altijd, moeten vroeg los op momenten dat het voor de kromsnavels vaak lastig is om een prooi te vinden en hoe mooi is het dan dat al die 'snackbars' al weer open zijn. Gevolg is tevens dat de kromsnavel tevens mooi de trek richting hok te pakken heeft. Moet maar niet!

 

Uitslag mest kweek

De uitslag van het laboratorium is inmiddels binnen. Alle testresultaten waren negatief oftewel voor mij positief. Voelt goed wat mij betreft.

 

Terug