Laatste nieuws

Fijne feestdagen en gezond 2022 gewenst!

  • 22-12-2021

Kerstdagen

Nog een paar dagen en we staan weer voor kerst. Twee kerstdagen dit keer precies in het weekend. Betekent voor de werkende onder ons geen extra vrije dagen maar hopelijk wel veel sfeer en gezelligheid, dit ondanks de lastige tijd waarin we leven ten aanzien van het hele covid-19 gebeuren.

Maar goed voor velen zal kerst in het teken staan van gezelligheid, als familie en vrienden bij elkaar zijn voor zover dat nu mag en kan en lekker eten (uit eigen keuken wellicht). Ondanks alles probeer er wat van te maken zou ik zeggen.

En natuurlijk voor iedereen alvast een prima en vooral gezond 2022 gewenst!

Nanne Wolff

Afgelopen maandag met een achttal duiven naar Wezep gereden voor een reguliere controle van de duiven. Nanne was uitermate tevreden en vond dat de duiven er uitstekend op staan. Ach het is altijd mooi om te horen wat een ander er van vindt maar voor het overige kan ik er niet zo veel mee. Twee van de acht duiven hadden overigens 1 plusje geel. 

Op aanraden van de dierenarts tijdens het broeden straks 7 dagen kuren tegen het geel iets dat ik overigens ieder jaar al doe.

Tevens voor de zekerheid de mest ook nog maar een keer laten opsturen naar het laboratorium voor het maken van een kweekje. Ik ga er eigenlijk vanuit dat er niets aan hapert maar wil daar nu wel zekerheid over hebben. Ik had hiervoor gedurende vijf dagen mest verzameld en deze in gemixte vorm aangeleverd bij Wolff. Komende vrijdag wellicht uitslag.

Theo

Vanmorgen even bij mijn  nieuwe clubmaat langs geweest in Haulerwijk. Hij zit momenteel volop in de bouwwerkzaamheden en hoopt over enkele weken een nieuw hok gereed te hebben. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar start met de jonge duiven. In ieder geval heeft Theo ruimte zat om de deur en kan hij zijn duiven zeer goed zien aankomen. Dat wordt genieten Theo!

Slippertje met gelukkig goede afloop

Vlak na de middag de duivinnen nog maar even los. Ze vliegen meestal een kleine drie kwartier en gaan dan zonder problemen weer naar binnen. Hoe anders ging het vandaag! Ik had ze nog geen vijf minuten los of er kwamen er een tweetal hoog uit de lucht met een rotgang zoals ik nog nooit eerder heb gezien naar beneden en als een komeet het hok in. Nog geen tien tellen later zie ik ook al eentje onder de coniferenhaag lopen. O jee foute boel is dan hetgeen direct door mijn hoofd schiet. De kromsnavel is bezig!

Om een lang verhaal kort te maken om 15.15 uur ontbrak er nog eentje op appèl. Natuurlijk de "798" welke dit jaar vijf keer mijn eerste op het hok is geweest en welke tevens vijf keer bij de top 10 van de vereniging eindigde. Die is gesnapt was mijn gedachte.

Eerst zelf maar een uurtje aan de wandel  en bij terugkomst om 16.15 uur gelijk even kijken. Hoe opgelucht kan een mens dan weer zijn, het stel was weer compleet zonder beschadigingen en verwondingen. Eind goed al goed!

Terug