Laatste nieuws

Bon nummer twee ten bate van afdeling Friesland 96

  • 18-12-2021

Bonnenverkoop

Op www.duivenveilingen.com is een bon van mij te vinden ten bate van onze eigen afdeling Friesland '96. Zeer waarschijnlijk zal het ook blijven bij deze tweede bon welke ik heb geschonken. Dus voor de geïnteresseerden neem eens een kijkje en wellicht voor een koopje een prachtige jonge duif rijker volgend jaar.

Corona

Op het moment als ik dit stukje tekst aan het wereld wijde web toevertrouw staan we bijna voor de harde lockdown. Hoe teleurstellend voor ons allemaal! Eigenlijk te gek voor woorden dat het toch weer zover moet komen. Volgende week mag ik mijn booster prik gaan halen, hopelijk geeft deze prik weer wat extra bescherming. Het wordt de derde prik maar zal vast nog niet de laatste worden in het rijtje van covid-19.

Rust

Voor het overige valt op dat er giga veel duiven te koop aangeboden worden. Het lijkt wel of het steeds gekker wordt. Ook allemaal grote kampioenen en het bijzondere is toch wel, ze worden eigenlijk ook allemaal verkocht! Ach ja velen proberen zo een klein graantje mee te pikken en daar is natuurlijk ook niets mis mee.

Max

Het is al weer een weekje geleden bijna maar afgelopen zondag was toch wel een bijzondere dag voor Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een Nederlandse wereldkampioen in de formule 1 racerij. Bizar slot natuurlijk, lijkt wat mij betreft ook nergens op maar daar hadden de coureurs verder geen hand in en ook geen schuld aan. Ik hoop wel dat we binnen onze duivensport geen gekke regels gaan krijgen die rekenkundig gaan zorgen voor een zogenaamde eerlijke uitslag. Klinklare onzin is dat in mijn beleving. Als de wind ongunstig is voor hoek A dan kan het niet zo zijn dat we gaan rekenen zodat we toch nog in de buurt komen van hoek B waarvoor toevallig wel een gunstige wind waait. Het zal denk ik ook voor velen betekenen dat ze de sport vaarwel zeggen en dat moeten we al helemaal niet hebben.

En de duifjes

Ja en de duiven ze genieten volgens mij van elke dag. Zit voldoende leven in, de rui is op een haar na klaar en het strakke pak hebben ze allemaal weer aan. Mooi om te zien, mooi ook om ze in de handen te hebben, mooi om er mee om te pielen momenteel. De winterkwekers onder ons zijn al weer volop bezig, moet er persoonlijk niet aan denken maar gelukkig hebben we daarin alle vrijheid die we maar willen.

Terug