Laatste nieuws

Drie prachtige aanwinsten voor kweekhok, veiling GPS loopt ten einde

  • 27-11-2021

Veiling op www.gps-auctions.com

Morgen om 15.00 uur eindigt de veiling van Henk Douna en Dolf van der Stouwe & Zn. op gps. De 24 aangeboden jonge duiven zijn de afgelopen dagen via deze site en via facebook uitvoerig voorgesteld. Prachtig materiaal nogmaals en zeker niet te duur. Echt iets voor de "wakkere" liefhebber die graag beter wil en niet het meeste uit wil geven denk ik dan! Sla uw slag!

Bezoek aan Hans & Evert-Jan Eijerkamp in Brummen

Vorige week zaterdag richting Brummen gereden om mijn nieuwe aanwinsten ter verbetering van mijn kweekhok op te halen. Vooraf al enkele weken veel met elkaar gesproken en geappt over hoe we één en ander het beste aan kunnen pakken. Zoals u wellicht weet is er met zeer grote regelmaat contact met Evert Jan om de zaken op duivengebied door te nemen. Altijd waardevol en nuttig maar bovenal ook heel vaak leerzaam.

Zoon Luka Modric

Omdat ik absoluut niet verder wil op de dagfond omdat het te veel zou vragen van mijn kleine hok bezetting maar ook zeer zeker omdat ik weinig toekomst zie weggelegd voor de dagfond ben ik uiteraard op zoek naar snelle duiven.

Vandaar ook dat ik zeer specifiek uitkwam bij de nakomelingen van Luka Modric van Hans & Evert Jan. Een geweldige doffer met een ongeëvenaarde afstamming waarin alleen maar winnaars op het vlak van vitesse en midfond terug te vinden zijn.

Na veel overleg dus afgesproken dat er een zoon uit Luka Modric naar Donkerbroek zou komen. Was nog even spannend of dat dit jaar ging lukken in verband met de grote vraag naar jongen uit deze doffer. Een grote jarenlange vriendschap is dan toch altijd weer enorm waardevol zo deed blijken.

Kortom inmiddels zit "Slate Luka" NL20-1248643 in het (inmiddels ook nog beveiligde) kweekhok in Donkerbroek.

Dochter Calisto en dochter Rogerke Bolt

Ook was ik nog op zoek naar een duivin. Heb mij daar vooral ook laten leiden door Evert Jan. Hij adviseerde mij twee duivinnen waaruit ik kon kiezen. 

En dan kom je er achter hoe moeilijk kiezen kan zijn. Had de stambomen al op de app en het heeft mij een slapeloze nacht gekost ook nog! Kon niet kiezen op basis van de afstamming namelijk. Goede raad is duur dus ik dacht als ik ze in de hand gehad heb kom ik er vast uit!

Niets bleek minder waar, het werd alleen maar moelijker. Wat een atleten, wat een brok spieren, wat een kwaliteit, werkelijk waar voor mij allemaal duiven met een hele hele dikke 9,5!

En ook nu blijkt een goede vriendschap onbetaalbaar. Evert-Jan en Hans moeten mij hebben zien worstelen met de keuze stress die ik had! Dan neem je ze beide maar mee was het "verlossende" woord van Evert Jan. Ongelooflijk waar krijg je zo'n aanbod nog.

Dochter Calisto NL21-1668875

Dochter Rogerke Bolt NL21-1669038

 

Doorselecteren

Bovenstaande betekent natuurlijk dat er wel weer een duivin diende te verdwijnen want meer dan 8 koppels vastzitters worden hier absoluut niet aangehouden. Inmiddels hierin ook een keuze kunnen maken zodat alles weer op tal zit.

Terug