Laatste nieuws

60 jaar

  • 17-11-2021

En zo treed je toe tot de categorie der zestigers! Je hoeft er waarachtig niets aan te doen ook, gaat vanzelf behalve dan dat je wel door moet blijven gaan met ademhalen.

Klinkt toch wel heel wat hoor 60.......ach zo lang we ons maar gezond en vitaal voelen is er helemaal niets mis mee. Heeft ook wel weer zijn voordelen wellicht, eerder in aanmerking voor de booster coronaprik is er eentje die ik al gelijk in mijn app kreeg. Ja het zijn van die dingen waar je nog niet eens vrolijk van wordt maar wat wel de realiteit is natuurlijk.

Hier vorige week weer gestart om de duiven dagelijks even de vrijheid te geven. De ene dag de duivinnen en de andere dag de doffers. Ze maken er nog niet zo veel van maar daar is het ook helemaal niet om begonnen. Een beetje de vleugels strekken en in beweging blijven daar gaat het mij om. Bang voor winterforme ben ik zeker niet, kan mij niet voorstellen dat zoiets bestaat. Als ze hard willen vliegen of trainen dan moeten ze dat maar mooi doen en willen ze dat niet is het ook helemaal goed.

De hokken staan wel gewoon open, ze kunnen na twee minuten al weer naar binnen bij wijze van spreken. Ik doe dit ook mede omdat ik ze een soort "toevluchtsoord" wil geven mocht de kromsnavel moeilijk gaan doen. Voelt niet goed als de roofvogel er achteraan zit en een deel wil niets liever dan naar binnen stormen en ze treffen een dichte spoetnik aan.

Mocht het vanwege de roofvogels totaal verkeerd gaan dan zal ik meer gedoseerd de duiven loslaten. Ben zeker niet van plan om ze ten koste van alles dagelijks los te hebben. Dat geldt ook voor het weer. In de dikke regen of mist doe ik ze zeker niet los. Voegt niets toe in mijn beleving.

Komende zaterdag naar mijn vrienden in Brummen. Wordt weer een mooie middag daar. Een paar nieuwe aanwinsten meenemen en dan onderweg in gedachten al weer koppels samenstellen. Blijft een mooi onderdeel van onze hobby.

Aan winterkweek doe ik zeker niet. Heb er weinig ervaring mee, maar de ervaring die ik dan wel heb was geen goede. Met slechts plaats voor 38 jongen voegt het ook niet zoveel toe denk ik. En laten we wel zijn.......wie is er dit jaar kampioen met de jonge duiven in de regio geworden?? Juist ja ene Henk Douna met een beperkte deelname en dat nog wel over 10 vluchten en dat met uitsluitend jongen die in januari/februai geboren zijn.

Terug