Laatste nieuws

Yes.......Zoon Luka Modric van Hans en Evert Jan Eijerkamp komt gelederen versterken

  • 13-11-2021

Luka Modric

Ben er al een tijdje mee bezig geweest maar vandaag het verlossende bericht dat ik volgende week een prachtige doffer uit niemand minder dan Luka Modric van Hans en Evert Jan Eijerkamp kan ophalen.

Luka Modric, de doffer die zo vernietigend uithaalde als jonge duif, en nu twee jaar later al meerdere toppers op de wereld heeft gezet. Dit zowel op de hokken in Brummen als in het verre China. De vraag naar nazaten van deze doffer is dan ook enorm en het was ook tot laatst aan toe twijfelachtig of ik dit jaar nog ééntje naar Donkerbroek kon halen.

Hieronder de nieuwe aanwinst, prachtige schallie doffer uit Luka Modric x Lady Hawk een rechtstreekse van Willem de Bruijn.

Luka Modric:

1.Nat.Asduif NPO
1.Nat.Asduif PIPA ranking
1.Nat.Asduif De Fondspiegel
1.Nat.Asduif De Allerbeste
1.Niergnies         2.748 d
1.Biergies              833 d
3.NPO Peronne  5.900 d
8.NPO Troyes     3.836 d
13.Geel               1.292 d
15.Tienen           1.007 d
24.NPO Nantes  5.215 d
56.Laon              2.597 d


Alles behaald als jonge duif in 2018 op de hokken van Lotte Eijerkamp onder de bezielende leiding van topsoigneur Oliver Sabol.

Ja en dan eens kijken naar de stamboom en vooral doorkijken naar alle generaties die daar achter zitten. Zeer vele asduiven snelheid en midfond, Olympiade duiven maar ook topkwekers als de Jackpot, Olympiade 003, Olympic Lucky, Carmen, Honda, Flits enz. enz.  Kortom bomvol met in ieder geval goede genen. Nu maar hopen op doorgifte hiervan.

Volgende week met een big smile de reis naar Brummen maar gaan maken om de NL20-1248643 op te halen. Een doffer waaruit nog niet is gekweekt en welke inmiddels volledig door de rui is. Kortom direct inzetbaar in januari voor de aankomende kweek.

Grote schoonmaak

Een hokje leeg, betekent tevens de gelegenheid voor een grondige poetsbeurt. Alle zitters en roosters verwijderd. Het plafond eruit gehaald en vervolgens de krabber, stofzuiger en luchtcompressor zijn werk laten doen. Alle dakpannen schoongeblazen en dan blijkt maar eens te meer hoeveel stof er in een jaar tijd vrij komt. En dit terwijl er het hele jaar nooit meer dan 12 duiven in hebben gezeten.

Vervolgens alles met de boender schoongemaakt. De schappen en roosters buiten met de tuinslang bewerkt en vervolgens afgeborsteld en in het hok de wanden afgenomen inclusief de zolder, spanten enz. enz. Resultaat een spik en span hok.

Ledenvergadering afdeling Friesland '96

Nog net op de valreep na al weer aangekondigde corona maatregelen konden we gisteravond de najaarsvergadering van de afdeling houden.

Werd een langdurige vergadering, verlopen in een uitstekende sfeer en waarbij er op een uitermate fatsoenlijke wijze gediscusieerd kon worden over de agendapunten.

Heet en vooral gevoelig hangijzer zijn toch wel de gezamenlijke lossingen met afdeling 10. Hierin zijn keuzes gemaakt waarmee we in ieder geval weer een jaar verder kunnen.

Overigens de vergadering weer uitermate kundig geleid door onze voorzitter Wiebren van Stralen. Een genot om zo'n man aan het roer te hebben staan.

Helaas is er een nijpend tekort aan bestuursleden. Gaat mij, als mede oprichter van de afdeling Friesland '96, zeer aan het hart als ik eerlijk ben. Toch maar eens goed nadenken om de handschoen weer op te pakken en achter de tafel zitting te nemen, althans als de leden dat ook zien zitten natuurlijk. Maar goed het is geen klusje voor een paar dagen en de belasting zal redelijk groot zijn dus weet nog niet zo goed hoe en of ik er wat mee ga doen. Komt tijd komt raad.

Terug