Laatste nieuws

Wordt het een stormachtige herfst??

  • 6-11-2021

Herfst

De herfst is nu toch wel in volle omvang bezig. Het lijkt wel of ook dit jaargetijde wat verder naar achteren schuift. Maar goed het blad begint nu volop te vallen, de wind is soms stevig en dat maakt het voor het gevoel in ieder geval echt herfstachtig.

In de hokken lijkt de ergste "herfst" achter de rug gelukkig. De meeste dekveren zijn er wel uit in ieder geval en daar ben ik wel blij mee. Nu kwestie van strak worden en de laatste pennen wisselen. Ik raap er momenteel dagelijks een stuk of tien pennen dus dat gaat ook wel mooi door lijkt mij, helemaal gelet op het feit dat het aantal duiven dat hier zit niet groot is.

Het wekelijkse bad laten ze zich prima "smaken". Allemachtig wat een waterballet en wat een enorme hoeveelheid wiite poeder ligt er al weer op het badwater. Zijn goede zaken zegt men dus daar kan ik dan ook alleen maar tevreden over zijn.

PT

Op de één of andere manier zijn er een paar lezers van mijn site die ook de site van sportvriend Peter Theunis lezen. Zo nu en dan levert dat altijd weer een reactie op naar mij toe en ja dan willen ze blijkbaar ook horen of lezen hoe ik er over denk. Of ik een duivenprofeet ben.......helemaal niet dus!

Maar goed de vraag spitste zich toe op het stukje tekst van Theunis dat sommige mensen het in trek, windrichting, ligging of wat dan ook zoeken. Daar waar ze vroeger tot de kampioenen behoorden kunnen ze nu geen kopprijs meer halen. Iets van die strekking in ieder geval. 

Kan er maar één ding van zeggen, heb het stukje natuurlijk inmiddels ook gelezen, hij heeft helemaal gelijk! Wellicht dat ik er één kleine nuance aan toe kan voegen en dat vooral omdat we er hier in onze streek volop ondervinding mee hebben opgedaan. We zijn hier niet verhuisd, we hebben dezelfde hokken, voor wat mij betreft, en ook voor buurman Dolf & Henrie durf ik dat te stellen, zijn onze duiven nu zeker niet beter dan 15 jaar geleden en toch kunnen we hier vele malen beter meekomen dan voorheen.  In groot verband wel te verstaan.

Ja en dat komt wat mij betreft door maar één ding en dat is een andere vlieglijn. We zitten veel meer op de zuidlijn (Gennep/Tongeren/Heusden-Zolder/Chimay) daar waar we voorheen altijd op de zuidwest lijn zaten (Duffel/Strombeek/St.Ghislain/Quievrain).

En sinds dat het geval is kunnen we plots vele malen gemakkelijker dan voorheen onze kopprijzen in afdelingsverband meepikken. En nogmaals dat komt niet omdat we nu plotseling fanatieker zouden zijn of omdat we betere duiven zouden hebben. De te vliegen lijn is blijkbaar wel heel bepalend voor de uitslag.

Maar voor het overige heeft PT wat mij betreft zonder meer gelijk, geen speld tussen te krijgen.

Vergaderen

Om de herfst er maar bij te houden, het kon nog wel eens een gedenkwaardige herfst worden als het gaat om de vergaderingen die voor de deur staan. In het noorden leeft toch wel enorm de samenwerking tussen afdeling 10 & 11. En dat niet iedereen daar even blij mee is, weten we inmiddels alles van. Proberen de beleidsbepalers het in belangrijke mate met cijfermatige analyses af te handelen en te onderbouwen, veel liefhebbers zitten er nog steeds niet op te wachten als we de geluiden om ons heen zo horen.

Ben zelf ook van mening dat er veel nadrukkelijker naar de nu nog aanwezige leden geluisterd dient te worden. Samenwerking zal (noodgedwongen) wel moeten, denk ook dat de meesten daar wel zo over denken. Maar de manier waarop kunnen we met zijn allen op heel veel verschillende wijzes invullen natuurlijk. Ook hoop ik van harte dat ze niet op een halstarrige wijze de zaken door willen zetten. Doet de duivensport geen eer aan namelijk. 

Persoonlijk zou ik niets liever willen dat er iets voorgelegd wordt aan de leden waaruit meerdere opties omtrent een samenwerking met afdeling 10 naar voren komen. En dan nog het liefst iets met een hoofdelijke stemming en zeker niet een stemming per vereniging. En volgens mij moet er iets op te tuigen zijn waarmee dat technisch gerealiseerd kan worden. Wellicht met lidnummer en wachtwoord of geheime code, god mag weten hoe maar dat we uiteindelijk een veel beter inzicht krijgen in hetgeen onze leden over de materie denken. Dus zonder beïnvloeding van anderen in een vergadering. Ben eigenlijk zeer benieuwd wat er uit zo'n hoofdelijke stemming zou komen. Oftewel zijn er nu echt zoveel tegen een vergaande samenwerking met afdeling 10 of zijn het een beperkte groep leden die telkens weer van zich laten horen. Denk zelf wel dat er sprake is van een behoorlijk grote groep die de hakken in het zand zetten maar zoiets is alleen maar te toetsen door de leden hoofdelijk te vragen.

Kortom het kon nog wel eens een stormachtige herfst worden!

Bonneverkoop Ladies League

Gisteren was de laatste dag van de bonnenverkoop ten bate van de Ladies League van onze afdeling. Het door mij geschonken bonnetje bracht het mooie bedrag van 240 euro op. Mooie opbrengst derhalve voor de dames!

Terug