Laatste nieuws

Rustig, kijkdag verkoop Jacob Poortvliet

  • 30-10-2021

Jacob Poortvliet

Regelmatig krijg ik de vraag van liefhebbers in het land, waar zitten de goede duiven bij jullie in Friesland. Ik noem er dan meestal een vijftal namen waarvan ik denk dat ze tot de goede van de afdeling behoren. Eentje die er al sinds jaar en dag bij zit is Jacob Poortvliet uit Surhuizum.

Ik vind dat Jacob een puik hok met duiven heeft en dat hij daar door de jaren heen geweldig mee heeft gepresteerd. En wat wellicht nog sprekender is, zeer vele andere wisten te presteren met duiven van Jacob en Antje. Wat mij betreft een tophok en vandaar dat ik zijn naam ook altijd noem.

Maar helaas, aan alles komt een einde zegt men wel eens, en zo heeft ook Jacob besloten om te stoppen met de duivensport. Zij hele kolonie wordt momenteel geveild op Europese Duiven website (epw-eu.com).

Vanmiddag nog even naar het bijzonder mooie clubgebouw van de Adelaar in Harkema geweest om het eerste deel van de veiling te bekijken. Had zelf interesse in een bepaalde duif en die wilde ik graag nog even zien. Pracht dier, absoluut maar helaas is hij mijn budget te boven gegaan.

Pennenweek

Op eigen hok leek het wel "pennenweek". Allemachtig wat een slagpennen heb ik geraapt de afgelopen dagen. Volgens mij hebben ze bijna allemaal weer een pen laten vallen. Moet ook want ze zijn er nog lang niet hoor. Het wekelijkse badje lag weer in de smaak met een waterballet tot gevolg.

Veiling op GPS

Volgende week gaan er totaal 10 jonge duiven van mij richting GPS in Elshout. Deze tien worden aangevuld met 14 stuks van Dolf & Henrie van der Stouwe. Afgelopen week alle stamkaarten en verkoopbeschrijvingen in gereedheid gebracht. Wat toch telkens weer een put werk, vooral als je de beschrijving een beetje actueel wil hebben. Overigens de jongen zijn zo goed als door de rui en komen op 21 november a.s. online.

Bonnenverkoop Ladies League

Nog een kleine week de kans om te bieden op een bon van mij ten bate van de ladies league van onze afdeling Friesland '96. Pak uw kans zou ik zeggen, het is en blijft zeer waarschijnlijk de enige bon die die seizoen geschonken is/wordt. Bon Henk Douna.

 

Terug