Laatste nieuws

P.V. de Griffioen vandaag op de kop af 70 jaar!

  • 1-10-2021

Het is vandaag precies 70 jaar geleden dat een aantal mensen in Oosterwolde mijn cluppie opgericht hebben. P.V. de Griffioen vandaag 70 jaar! Wat een mooie leeftijd toch en wat een bijzondere vereniging ook. En wat hebben we het tot op heden nog verrekte goed voor elkaar ook.

"Mijn" cluppie zeg en denk ik altijd gewoon omdat ik het er naar mijn zin heb maar ook omdat het een deel van mijn leven is geworden.

De afgelopen dagen ben ik er vrijwel dagelijks geweest, niet in het kader van het 70 jarig jubilieum, maar wel om eens grondig op te ruimen in het gebouw. Zodoende kom je natuurlijk ook van alles tegen en gelukkig kon ik ook nog de een notulen boekje vinden. Al bladerend belandde ik op de najaarsvergadering van 17 november 1978 waar melding werd gemaakt dat H. Douna Jr. zich heeft aangemeld als lid en er gevlogen wordt onder de naam H. Douna en Zn.

Betekent dus dat ik de volgende maand al weer 43 jaar lid ben van de duivenvereniging en het betekent tevens dat ik al weer 48 jaar in de duiven zit. Ik weet nog namelijk dat ik in 1973 jonge duiven heb geringd en deze ook allemaal keurig heb genoteerd waar ze uit kwamen. Dat was voor het eerst dat er een administratie werd bijgehouden bij ons thuis. Het wrange en oliedomme is dat ik aan het einde van het jaar die keurige administratie in de vuilniszak heb gegooid!!!! Kortom iets met klok en klepel. Maar vanaf 1974 staat alles keurig in de boeken en deze zijn tot op de dag van heden allemaal nog voorhanden.

70 jaar de Griffioen Oosterwolde. Enorm veel hoogtepunten mee mogen maken ook enkele dieptepunten helaas. Op het hoogtepunt volgens mij 46 leden en op dit moment nog 25 leden. Het wordt steeds moeilijker om alles rond te kunnen draaien want het zijn ook allemaal geen vliegende leden.

Trots op de leden en hun prestaties, trots op mijn mede bestuurders, trots ook op het bezit van ons clubgebouw. Geheel in eigendom op een behoorlijk stuk bouwgrond en geen euro cent schuld! Wat dat betreft hebben we het keurig voor elkaar.

Vieren doen we het jubileum niet, een fijne bbq hebben we net gehad en daar zal het waarschijnlijk wel bij blijven. Is ook niet zo gepast in coronatijd om er een groot festijn van te maken zoals destijds bij het 40 jarig jubileum, alleen al uit kosten oogpunt geen aanrader voor ons.

Wel heeft de regionale krant uitgebreid aandacht besteed aan het jubileum. Er ging zowaar een complete fotosessie aan vooraf. Bij dit stukje tekst ziet een foto van het krantenbericht.

Van de 43 jaar dat ik lid ben van de club mag ik inmiddels al weer 29 jaar op de centjes passen. Ach ja je werkte bij de bank en dan beland je al snel op de positie van penningmeester. Bijzonder om te vermelden ook en ook enorm dankbaar daarvoor, zolang ik de kas beheer heb ik nog nooit een wanbetaler gehad. Altijd werden de vluchten, ringen, contributie op tijd betaald. Erg waardevol om dat mee te maken, ik heb als afdeingsbestuurder wel eens andere zaken gehoord en meegemaakt bij collega verenigingen.

Op naar de 100!!!! Ik neem er vanavond ééntje op!

Terug